8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportOnline edzéseken gyakorolnak a pécsi táncosok

Online edzéseken gyakorolnak a pécsi táncosok

A Pécsi Fordan Táncklub edzői, oktatói a közösségi médiában több csoportot hoztak létre, amelybe közel 200 táncost regisztráltak táncműfaj és életkor szerint – így próbálják folyamatosan foglalkoztatni és motiválni tanítványaikat.

A Fordan Táncklubnál több előre fölvett koreográfiát, bemelegítő, technikai és stretching gyakorlatot készítettek rock ’n’ roll és fashion street dance táncosainak – mondta Papp Viktor főrendező és klubvezető.

Ezeket minden hétfőn feltöltik a csoportokba, így a táncosok egész héten bármikor gyakorolhatnak.

Papp Viktor azt is hozzátette, hogy aki részt szeretne venni a háziversenyben, péntek estig küldi vissza videón az elsajátított koreográfiaegységet edzőjének. A felkészítő regisztrálja és értékeli a látottakat, és személyre szabottan tanácsokkal látja el tanítványait.

Az első fordanos rendezvényen, gálán vagy táncversenyen jutalmazzák a legaktívabb táncosokat, akik minden héten visszaküldték a feladatot. Az edzők értékelték is a koreográfiákat, ezért eredményt hirdetnek táncműfajonként és korcsoportokként.

Az első három helyezett serleget, érmet és oklevelet kap.

Mivel csoportonként ugyanazt a koreográfiát tanulták meg a fordanos táncosok, a klub edzői arra készülnek, hogy egy látványos flasmobbal zárják le ezt az időszakot.

Mint írják, bár ez az edzésforma meg sem közelíti a hagyományos felkészítést, a legfontosabb az, hogy életben tudják tartani a Fordan Táncklubot, folyamatosan foglalkoztassák és motiválják tanítványaikat.

Annyi biztos, hogy 2020 első félévének versenyei nem lesznek megtartva, hiszen a Magyar TáncSport Szakszövetség és a Magyar Látványtánc Sportszövetség is törölte ezeket a versenynaptárból – mondta Papp Viktor, a klub elnöke.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő