PEAC vs. PINKK: döntés péntekre napolva

Nem tudott élni esélyével a PEAC-PÉCS, és pontatlan támadójátékának köszönhetően kikapott Komlón a PINKK-től. A döntő állása 2-2, folytatás pénteken Pécsett.

A nagy tét miatt szinte elképesztő kosáriszonnyal kezdődött a döntő negyedik meccse Komlón. Öt és fél perc elteltével esett az első kosár, a hatodik percben 6-0-nál kellett Zeljko Djokicnak időt kérnie. Ekkor Bishop megtörte a PEAC-átkot, majd Reid triplájával és Nagy-Bujdosó indítás kosarával rövid időre átvette a vezetést a PEAC (8. perc 6-7). Kennedy öt pontjával 13-7 volt az első negyed vége a fehér mezeseknek. Továbbra is rémálomszerűen támadott a PEAC, Jovanovic egy büntetője a 16. percben 25-8-as állásnál született, ez volt a 17. percig 3/21-es mezőnymutatót, 10 eladott és 0 szerzett labdát produkáló csapatunk második pontja a második negyedben. Védekezésben tulajdonképpen olyan nagy probléma nem is volt, hiszen a 20. percre 29 egység állt a házigazdák neve mellett, viszont a 13 elért PEAC pont vészesen kevésnek tűnt.

Folytatódik az összecsapás
Folytatódik az összecsapás

A szünetben nagyon optimistának kellett annak lennie, aki fordulatról gondolkodott a második játékrészt illetően. A PEAC megpróbálta, de erőfeszítéseit nem koronázta siker. Támadójátéka továbbra is rengeteg hibát, pontatlanságot tartalmazott, és a kihagyott ziccerek miatt esély sem volt a felzárkózásra. Kováts triplájával 40-20 volt a harmadik negyed vége, ami után a legtöbben már a pénteki ötödik meccsre gondoltak. Az volt az ember érzése, mintha nem is ugyanazok a csapatok küzdenének, akik két nappal korábban, héfőn a PEAC 70%-kal dobta a kétpontost, most ez a mutató a 25-öt sem érte el. A végén a harcos Nagy Dorci mellett a ma ballagó öreg diákjait is bevetette Zeljko Djokic, velük sikerült 18 pontot szerezni a záró periódusban, és alakult ki az 52-38-as végeredmény.

Pinkk – PEAC-PÉCS 52-38 (13-7, 16-6, 11-7, 12-18 )
Komló, V.: Pálla, Cziffra, Hegedűs

Pinkk: Kennedy 10/6, Sarok 2, Holt -, Őri -, Tomlinson 6. Csere: Iványi 9, Ruják 5/3, Kováts 10/3, Pascua 5, Katona -, Győri 5.
PEAC-PÉCS: Raksányi 4, Reid 5/3, Jovanovic 1, Nagy-Bujdosó 5, Bishop 9. Csere: Fűrész 3/3, Kublina 3, Orozovic 2, Nagy D. 4, Szücs 2, Pap -, Raus -.

Tudósítás forrása: peacpecs.hu

Hirdetés

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Miléna ez a lap nem tud elfogulatlanul irni,de majd pénteken irhatnak a Peac ezüstről..

Comments are closed.