Pécsi érem is született a kungfu Eb-n

Hirdetés

Tizenhét ország, több mint kétszázötven versenyzője csapott össze március 8-11 között Budapesten, az I. Shaolin Wushu Európa-bajnokságon taolu vagyis formagyakorlat és qingda vagyis light küzdelem kategóriában. Koszogovits Mihály stílusvezető mester vezetésével a Shaolin Kungfu Association Hungary nyolc fős válogatott küzdelmi versenyzője hét csillogó érmet vihetett haza. Pécsi versenyző is dobogóra állhatott.

A március 8-11 között, Budapesten a MOM Sportközpontban rendezte meg az I. Shaolin Wushu Európa-bajnokságot a Magyar Tradícionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség, ahol a magyar válogatott tagjai tizenhat ország versenyzőivel csaphattak össze. A csütörtöki látványos megnyitóünnepséget pénteken taolu, vagyis formagyakorlat versenyek követték, szombaton pedig qingda, vagyis light küzdelem kategóriában méretett meg a magyar csapat.

A szombati küzdelmekben pécsi nevező is érintett volt, Szabó Sára, a SKAH Pécs Sportegyesület válogatott versenyzője -56 kg-os súlycsoportban indult az éremért. Sára az első mérkőzésen nagy fölénnyel verte lengyel ellenfelét, később ukrán ellenfelével fej-fej mellett haladva küzdöttek, azonban az ukrán versenyző bizonyult jobbnak, a pécsi versenyző így második helyen zárt.

A Shaolin Kungfu Association Hungary nyolc fős küzdelmi csapata hét csillogó éremmel távozott a versenyről. Az egyesület tagjai közül a győri Benedek Márk és a keszthelyi Horváth Erik junior Európa-bajnok lett, a mosonmagyaróvári Huszár Dominik és a budapesti Pintér Bálint a felnőttek között nyert. A pécsi Szabó Sára és a dunaújvárosi Sipos Franciska „ezüstös” napot zártak, a szombathelyi Hangay Krisztián pedig bronzéremmel zárta a 2018-as Eb-t. A négy arany-, két ezüst- és egy bronzérem önmagáért beszél!

A sikercsapat oktatói Bertalan Ákos, Bornemissza Péter, Cser István, Bugár Bertalan mester és Koszogovits Mihály magyarországi stílusvezető mester.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét