Pécsi sportoló diadalmaskodott az ország legerősebb triatlonmezőnyében

Az utóbbi évtizedben egyedülálló, szinte az összes magyar élversenyzőt felvonultató versenyt rendezett a Magyar Triatlon Szövetség az E.ON támogatásával július 22-én Lengyeltótiban. A legjobb felnőtt, junior és ifjúsági triatlonisták mérték össze erejüket egy szupersprint-versenyen. A férfimezőnyben pécsi sikernek örülhettünk, mivel a PSN sportolója, Bicsák Bence diadalmaskodott.

A versenyzők eddigi eredményeit nézve összesen 27 világ- vagy Európa-bajnoki érem tulajdonosa csapott össze a lengyeltóti szupersprint-viadalon. A sportolóknak úszásban 300 métert, kerékpáron 8, futásban 2 kilométert kellett teljesíteniük. A szövetség meghívása alapján 16 nő és 20 férfi versenyző indult, a délelőtti elődöntőkben elért eredmények alapján a délutáni döntőkben a nőknél a legjobb 6, a férfiaknál a legjobb 10 sportoló vehetett részt.

A férfimezőnyben az izgalmas hajrát követően Bicsák Bence, a PSN Zrt. tehetséges sportolója győzött, második helyen Faldum Gábor (Mogyi SE Baja) végzett, Lehmann Csongort (Tiszaújvárosi TK) megelőzve, így Bicsák Bence és Faldum Gábor képviselheti a magyar színeket a hamburgi világbajnokságon.

Ebben a számban, bár a kvalifikáció csak jövőre zárul, a magyar szurkolók jó eséllyel számíthatnak olimpiai részvételre is.

A versenyről és az eredményekről további részleteket itt olvashattok.

Hirdetés