Pikáns városi csata jön a Hepp Kupában

Az NB I. B Piros csoportjában remeklő PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata december 5-én az NKA második számú együttesét fogadja.

A honi kosárlabdasport élvonala alatt szereplő együttesek számára kiírt Hepp Kupáról jó emlékei lehetnek a PVSK együttesének, hiszen az előző kiírást megnyerte Szrecsko Szekulovics gárdája, méghozzá egy emlékezetes, 108-107-es végeredményt hozó, MAFC elleni finálé után.

Ebben a szezonban talán nem meglepő, hogy elsősorban a bajnokságra fókuszálnak a Párducok, hiszen az NKA ellen elveszített B csoportos döntő után, ebben a szezonban már fel akar jutni az élvonalba a PVSK, amire az eddigi eredményeket elnézve, meg is van minden esélye, hiszen tíz kör után veretlenül vezeti a Piros csoportot.

Ezzel együtt egy komoly presztízsmeccsre van kilátás december 5-én, a Hepp Kupa negyedik fordulójában ugyanis a sorsolás szeszélye folytán egy városi rangadó következik majd, az NKA Universitas Pécs, NB I. B Zöld csoportjában szereplő, második csapata lesz a Panthers ellenfele. Az NKA első gárdája már A csoportos, ahol ráadásul nem is szerepel rosszul újonc létére, de a NKA II. sem panaszkodhat, hiszen a Zöld csoportban, kilenc forduló után pozitív a fiatalok mérlege, 5 győzelem mellett  vereséget számlálnak eddig.

Az NKA II. két körön van túl a Hepp Kupában, ahol eddig a Dombóvárt 78-56-ra, míg a Kozármislenyt 104-51-re győzte le. A PVSK csak a harmadik fordlóban csatlakozott a sorozatba, legutóbb a Nagykanizsa vendégeként diadalmaskodott 104-63-ra.

Ha a városi rangadó mivolta nem lenne elég az összecsapásnak, az külön pikantériát adhat az ütközetnek, hogy az NKA együttesét a közelmúltban Csirke Ferenc vette át, aki korábban hosszú éveken át volt a PVSK vezetőedzője.

Az biztos, hogy érzelmekkel teli, kemény csata várható, amit a jövő héten, december 5-én, kedden 18 órakor rendeznek majd meg a Szamosi Nándor Sportcsarnokban.

Fotó: Rónási Márton / PVSK

Hirdetés