6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportLabdaProfi kosaras szeretnél lenni? Itt a lehetőség!

Profi kosaras szeretnél lenni? Itt a lehetőség!

A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetségkutató-kiválasztó nyílt napot hirdet 2004. január 1. és 2007. december 31. között született fiú kosárlabdázóknak március 2-án. A tehetségkutató nyílt napra jelentkező játékosok az akadémia edzőivel, Rátgéber László mesteredző irányításával diagnosztikai méréseken és kompetenciafelmérő edzéseken vehetnek részt.

A 2018. október 11-én átadott Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián a cél, hogy nemzetközi szintű játékosokat neveljenek ezeken a pályákon a magyar női és férfi válogatott számára. Szeretnének olyan kiválósági központot létrehozni, melyben egyedülálló körülményeket teremtenek játékosaik fejlődéséhez, és példát mutatni nem csak a világszínvonalú létesítményükkel, de legfőképp professzionalizmusukkal, fanatizmusukkal, utánpótlás-nevelő munkájukkal.

A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia világszínvonalú infrastruktúrájának kialakításakor a fókusz a funkcionalitáson volt, a csapatok három, egymással párhuzamos kosárlabdapályát használhatnak egyszerre edzésekre, míg a központi pálya NB I. A-s és nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas, a nézőtér a beépített mobil lelátók segítségével 2000 főre bővíthető. A csarnokban modern kialakítású, tágas öltözők várják a csapatokat, az edzői szobán kívül konferenciaterem is létesült. Az edzőcsarnokban helyet kapott egy utánpótlás-játékosok számára kifejlesztett, a gyors regenerációt segítő wellnessrészleg is, valamint egy fitnesz- és erősítőterem, ahol játékosok szakmai felügyelettel végezhetik személyre szabott erőnléti programjukat. A csarnok mellett, különálló épületben létesülő rekreációs, rehabilitációs és regenerációs központban kiváló szakembereink biztosítják az orvostudományi hátteret, a sportpszichológiai, a gyógytornász és egyéb háttértámogatást.

A saját étteremmel működő, 60 fős, szállodai szintű kollégiumban modern, kényelmesen berendezett, klímával ellátott, kétfős szobák, szobánként saját fürdőhelyiséggel várják a tehetséges serdülő, kadett és junior korosztályú fiú és lány kosárlabdázókat. A kollégiumi étteremben helyben, szakmai irányelvek és saját dietetikusunk kontrollja alatt készülnek az ételek a modern, egészségtudatos táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból, a sportolói igényeknek megfelelően. Az akadémián egyénre szabott dietetikai tanácsadás is elérhető a játékosok számára.

A nyílt nap programja:

10.30-tól                     Érkezés, regisztráció

11.00                          Edzések, felmérések

13.00–14.00                Ebédszünet

14.00–15.00                A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia és kollégiuma bemutatása

15.00–17.00                Edzések, felmérések

A nyílt napra saját sportruházat és váltócipő szükséges!

A rendezvény ideje alatt a büfé üzemel.

A jelentkezési lap letölthető IDE kattintva. A jelentkezési lapokat a [email protected] címre várják 2019. február 28. 12 óráig!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő