3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportRanga Péterék abszolút harmadikok Szombathelyen

Ranga Péterék abszolút harmadikok Szombathelyen

Az év elején kihagyott egri és miskolci verseny után, a szombathelyi Iseum-ralin Ranga Péter 16 R5-ös szupergép társaságából a dobogó harmadik fokára autózott fel. A többi baranyai páros is derekasan helytállt, szépen csillogó kupákkal tért haza.

Negyedik alkalommal, ezúttal 134,3 kilométeres össztávon 120 párosnak adott otthont Szombathely és környéke az Országos Rallye Bajnokság idei harmadik, egyben első murvafutamának. Murvás pálya mindössze kettő szerepel a bajnoki versenynaptárában.

A teljes nevén Iseum Rallye a Rally Café Kupáért verseny pénteken, nyugati mintára a másnapi rajtsorrendet eldöntő kvalifikációs látványfutammal kezdődött a szombathelyi Rallye Katlanban. Szombaton és vasárnap 8-8 gyorsasági alapján alakultak a helyezések.

Markó Tibor, a rendező Marco Racing Team Kft. ügyvezetője elmondta, némileg változtattak a régi, megszokott útvonalon, már csak azért is, hogy a versenyzők ne használhassák a tavalyi itinert, legyen munkájuk a pályabejáráson.

Hyundai i20 R5-ös kölcsönautót hajtott abszolút győzelemre a Turán – Bagaméri
kettős. Ez lett a páros első közös, és egyben a navigátor első abszolút
futamgyőzelme.

Bagaméri László: – Autóversenyzői karrierem eddigi csúcsa ez a futamgyőzelem! Frici fantasztikusan vezetett az egész versenyen, de különösen az utolsó gyorsaságin. Sajnáljuk, hogy Hadik Andrisék nem tudták befejezni a versenyt, végig nagyot csatáztunk velük, és a többiekkel is, de most mi voltunk a leggyorsabbak.

Turán Frigyes: – Egy pillanatra sem lazíthattunk, végig maximális teljesítményt kellett nyújtanunk, mert voltak technikai hibáink és én is elrontottam pár kanyart, volt, amikor tolatnunk is kellett, ez pedig rengeteg időbe került.

Pécsi és környékbeli párosaink java kupákkal tért haza, s az élményeikről
nyilatkoztak.

Ranga Péter (Skoda Fabia R5, abszolút 3. hely): – Szuper hétvégén vagyunk túl,
szombaton kellett pár gyorsasági, mire az élmezőny ritmusát felvettem, de aztán másnap mindegyiken második időnk lett. Nagyon jó volt a hangulat és lazán, gyorsan versenyeztünk, ami hozta a jó eredményt. Az autó tokéletesen működött és én se hibáztam szerencsére, pedig igazán gyorsan kellett haladni.

Ranga Péter üstökösként jött fel a dobogó 3. fokára

Kovács Antal (Ford Fiesta R5, abszolút 8. hely): – Több helyre is beestünk, a végére belejöttünk, az autó nagyon jól bírta, de nem ezt érdemelné…

Kálmánczy Balázs (Lada VFTS, P12 kategória 4. hely): – Nagyon kalandos verseny volt, hálásak vagyunk a csapatnak, szenzációsak voltak. Autóztunk az első hely közelében is, amikor letestelt egy kábel, s nem volt áram. Pár percig tartott, míg megcsináltam.

Rali 2 mezőny

Zsebe Gábor (Skoda Felicia): – Sikerült jól feldolgozni a pályákat. Az időjárás elég változékony volt, de nem zavarta meg a felkészülésünket. Régi-új navigátorral, Köbli Károllyal vágtam neki a versenynek. A szombati napunk nagyon jól sikerült, abszolút hatodik és kategória második helyen álltunk. Sajnos vasárnap a hosszú, peresztegi gyorson elkövettem egy hibát és másfél perccel rosszabb időt mentünk. Ennek ellenére sikerült sok pontot gyűjtenünk a másfeles szorzó miatt, ami év végén még sokat fog számítani.

Neukirchner András (Honda Type R, kiesett): – Annak ellenére, hogy rosszul írtuk fel a pályákat, szombaton az első két gyorson még vezettük a mezőnyt, aztán egy vízcső ereszteni kezdett, majd árokba estünk, és feladtuk…

A Ráti Gergő, Borok István kettős (Ford Escort Mk 2), abszolút 3. és kategória 2. lett, Keszler Mátyás és Litkei Tamás a veterán Audi „Öreglánnyal” a kategória 3. helyért
kapott kupával érkezett haza.

(Fotók: Galadriel Sportfotó)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő