Remek eredményekkel tértek haza a pécsi vívók a fővárosból

Hirdetés

A hétvégén Budapestre utazott a PTE-PEAC Vívószakosztály, ahol a Junior és Kadét Magyar Kupa Párbajtőr Egyéni- és Csapatverseny I. fordulóján mérették meg tudásukat. 

A versenyen a Frei Adél, Kálmán Nóra, Miklós Fanni, Tombory Liza összeállítású csapat a 3. helyen zárt, miután az elődöntőbe jutásért 45/30 arányban legyőzte a veresegyházi VVSK csapatát, a döntőbe jutásért vereséget szenvedett a végső győztes Óbudai Fless csapatától, majd a bronzmérkőzésen 45/38-ra felülmúlta a Tapolca VK együttesét.

A megmérettetésen Danka Sándor tanítványa, Hardi Ádám is felállhatott a dobogóra, aki a 98 fős mezőnyben 4 győzelemmel és 2 vereséggel fejezte be a csoportmérkőzéseket.

A táblán első aszójában érdi ellenfelét 15/4 arányban múlta felül a 32 közé jutásért. A 16 közé jutásért 15/9 arányban nyert a BHSE versenyzője ellen, a legjobb 8 közé jutásért pedig a békéscsabai Szabó Bencét 15/13 arányban verte meg. A négy közé jutásért a BVSC vívója, Osman-Touson Maruant 15/9-re kapott ki Ádámtól, míg az elődöntőben a szintén BVSC-s Bálind Bencét ugyancsak 15-9-re győzte le.
A döntőben szintén a Budapesti Vasutas Klub versenyzője várt rá, azonban Kó Benedek ezúttal jobbnak bizonyult Ádámnál.

A boldog ezüstérmes Ádám és mestere, Danka Sándor

„A nap elején nem hittem volna, hogy ilyen jó eredmény érek el. A csoportkörben már éreztem, hogy jól megy a vívás, ahogyan a tábla asszóiban is. Sajnos a fináléban már fejben és testben is elfáradtam, így sajnos vereséget szenvedtem ellenfelemtől.
Nagyon köszönöm edzőmnek, Danka Sándornak, szüleimnek a támogatást, illetve klubtársaimnak a szurkolást. Hajrá PEAC!” – mondta a verseny után Ádám.

A fiatal versenyző nem csak egyéniben, de csapatával is felállhatott a dobogó második fokára. A Baranyai Máté, Deák Szilárd, Hardi Ádám, Merkl Levente összeállítású csapat a négy közé kerülésért az Óbudai Fless együttesét magabiztosan, 45/25 arányban győzte le, majd a döntőért folytatott küzdelemben az MTK ellen 45/38 arányban diadalmaskodtak.

Elismerték az utánpótlás munkáját

A tavalyi idényzáró Magyar Bajnokságon döntős pécsi vívók különdíjakban részesültek, amelyeket múlt héten vehettek át a szakosztálytól. A három döntőbe jutott pécsi versenyző: Miklós Fanni, Reuter Ákos és Kosztor-Nemes Boldizsár a csütörtöki edzésen kapták meg a jutalompengéket.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét