3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportAtlétikaRemekeltek a pécsi atléták

Remekeltek a pécsi atléták

A fővárosban jártak a pécsi sportolók, a PSN Zrt. ifjúsági és junior korú atlétái a 125. Atlétikai Magyar Bajnokságon versenyeztek az MTK Sportközpontjában, és szép eredményekkel tértek haza – számolt be róla a PSN honlapján.

Mint írják, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség ajánlásával összhangban, Magyarország is az augusztus 8-9-i hétvégén rendezte 2020-as országos bajnokságát, amely a 125. volt a sorban. A Felnőtt Magyar Bajnoksággal indult a versenysor, ahol a PSN ifjúsági és junior korú sportolói álltak rajthoz az MTK pályáján.

A következő augusztusi hétvégéken egyébként a junior és UP, majd az ifjúsági országos bajnokságokon vesznek részt az atléták.

Eredmények:

Brunner Hugó: férfi távolugrás 7. hely, 655 centiméteres eredménnyel. Ez a legjobb ifjúsági korú eredmény.

Farkas Bence: férfi 100 méter előfutam 10,78 másodperc – ezzel bekerült a felnőtt férfi mezőny döntőjébe, ahol 10,96 másodperces időeredménnyel a 8. helyen végzett, ez a 3. legjobb junior korú eredmény.

Rab Ákos: férfi 400 méteren 14. helyen végzett 51,70 másodperces idővel, több mint fél éves kihagyás után először versenyezve, a 4. legjobb junior korosztályú idővel.

Varga Eszter: női 3000 méter akadályon 5. helyen végzett 11:17.51-es idővel, ami új egyéni csúcs, és a legjobb junior korosztályos idő a versenyen.

A felnőtt Magyar Bajnokság legjobb pécsi eredményét a 2. éves ifjúsági korosztályú Garamvölgyi Petra hozta, aki női rúdugrásban a bajnoki dobogó 3. fokára léphetett fel 380 centis legjobb ifjúsági korú eredményével.

Gratulálunk a versenyzőknek!

További részletek ide kattintva olvashatók.

Kiemelt képünk forrása: psnzrt.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő