5 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportRengeteg embert várnak a rókaűzésre

Rengeteg embert várnak a rókaűzésre

A Kaposvár és Pécs közötti 85 kilométeres útvonalon, a Zselicen és a Mecseken át, több mint hetven csapat vág neki október 4-én a jubileumi, 20. Rókaűzők váltófutóversenynek, amely új létszámrekordot, több mint 800 futót is hoz – még nagyobb jövőbeni tervekkel.

Ahogy az egyre népszerűbbé váló – kezdetben egyetemi, ma az amatőröktől a középiskolásokon át a profi futókig mind szélesebb kört megcélzó – futóverseny csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján Csizi Péter országgyűlési képviselő, sportért felelős pécsi alpolgármester bevezető szavaiból kiderült, a kaposvári és a pécsi egyetem közös munkája jóvoltából immár 76 csapat nyolcszáznál több futója teljesíti a somogyi és baranyai megyeszékhely között 12, illetve 4 fős csapatokban a fejenként (ezt a csapatok maguk között osztják föl) négy kilométertől akár félmaratonig terjedő távot.

Hári József, a PTE Sportiroda vezetője, majd a verseny pécsi főszervezője, Lipcsik Zoltán, a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület elnöke rögtön hozzátette azonban, hogy bár az elmúlt években ugrásszerűen fejlődött a viadal, itt sem akarnak megállni. Az idén például már eszéki futók is érkeznek, de a hosszabb távú tervek egy grandiózus „délvidéki” maratoni felé mutatnak.

Az idei rajton október 4-én, szombaton a kaposvári Kossuth téren 9 órakor dördül el a rajtpisztoly, a pécsi Dómnál felállítandó célba az időterv szerint délután fél öttől érkezik majd a mezőny eleje.

A pécsi célba érkeztetés ezúttal új útvonalon történik: a PTE Szentágothai Tudásközpontjától indulnak az utolsó futók 16.15-kor, majd az Ifjúság útja – Barbakán tér – Janus Pannonius utca – Széchenyi tér – Hunyadi utca – Káptalan utca szakaszokon át érnek a Sétatéren lévő célba.
Bővebb információk, pontos útvonal- és időterv, váltópontok: www.rokauzok.hu.
Sz. Zs.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő