8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportSikeres MEFOB-döntőt rendezett a PTE

Sikeres MEFOB-döntőt rendezett a PTE

futsal_mefob

A hölgyeknél óbudai, a fiúknál szombathelyi siker született az egyetemisták-főiskolások idei futsalbajnokságának pécsi országos döntőjében, amelynek szerda délutáni éremátadó ceremóniáján dr. Őri László alpolgármester is részt vett.

Az egész napos játékot pár percre megszakítva, kedden kora délután dr. Páva Zsolt polgármester rövid köszöntővel ünnepélyesen is megnyitotta az egyetemisták-főiskolások idei futsalbajnokságának pécsi országos döntőjét.

A 2015/16-os futsal MEFOB Final Fourra ezúttal a lányoknál a Testnevelési Egyetem, Az ELTE, a Debreceni Egyetem és a Nyugat-Magyarországi Egyetem (Szombathely), a fiúk közül az Óbudai Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem gárdái kvalifikálták magukat.

futsal_mefob2 (2)

 

Ahogy Hári József, az F4-es rendezési jogot pályázat útján immár másodszor elnyerő PTE Sportiroda vezetője fogalmazott, az öröm mellett ez a nap azért szomorú is kissé számára, mert pályázatuk benyújtásakor még a nem mellesleg az NB II. középcsoportjában listavezető PTE-PEAC futsalcsapata is versenyben volt a fináléba jutásért; és főként, mert egy olyan együttes ütötte el őket a továbbjutástól, amelyről később, de sajnos csak az óvási határidők lejárta után kiderült, hogy egyik legjobb játékosuk jogosulatlanul lépett pályára…

A pécsi torna nyitónapján, kedden a helyosztókat és az elődöntőket rendezték meg a Lauber Dezső Sportcsarnokban – amikor dr. Páva Zsolt kora délután a parkettre lépett, és a város nevében örömét fejezte ki, amiért Pécs egy újabb rangos sportesemény házigazdája lehet, majd hivatalosan is megnyitotta az eseményt, a hölgyeknél az ELTE-sek, a fiúknál az óbudaiak már a fináléban tudhatták magukat.

Ezt követően kedden a további elődöntőkkel – és este a hasonló rendezvényeken elengedhetetlen közös baráti vacsorával – majd szerda reggel 9-től a finálékkal folytatódott, illetve zárult az idei futsal MEFOB-döntő. A hölgyek kétnapos csatáját Óbuda – Szombathely finálé zárta, amelyből a fővárosiak 2-1-es győzelemmel kerültek ki és lettek egyetemi bajnokok. A fiúknál a Szombathely még tovább jutott, miután a TF 4-3-as legyőzésével megszerezte a végső győzelmet.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára, dr. Székely Mózes zárszava után a díjátadásban dr. Őri László sportért felelős pécsi alpolgármester; dr. Ács Pongrác, a PTE intézetigazgató egyetemi docense, a PEAC elnöke; Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya megyei igazgatója; Hári József, a rendező PTE Sportiroda vezetője, valamint Szűcs Zsolt, a Sportcsarnokot is üzemeltető PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese segédkezett.
Sz. Zs.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő