13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportLabdaTovábbra is képtelen nyerni a PVSK kosárcsapata

Továbbra is képtelen nyerni a PVSK kosárcsapata

Szerda este Zalaegerszegen szenvedett vereséget a PVSK-Veolia NB I.-es férfikosárlabda-csapat, így továbbra is nyeretlen a középszakaszban. Az is eldőlt, hogy a play out párharcot pályahátrányból kell kezdenie a Pécsnek.

A biztos bentmaradó ZTE vendége volt a kiesés elől menekülő PVSK, amely számára már egy hete eldőlt, hogy biztosan play outot kell majd játszania. Az egyetlen nagyjából reális cél Drazsen Brajkovics legénysége számára az maradt a bajnokság középszakaszában, hogy legalább megelőzze a Paksot, így kiharcolja a pályaelőnyt a bentmaradásról döntő párharcra.

Persze lehetne csűrni-csavarni a dolgot, de a lényeg az: nem sikerült. Hiába játszott ugyanis két negyeden át egészen elfogadhatóan a Pécs, a meccs másik felében a ZTE, még fiataljait szerepeltetve is leiskolázta Ivosevéket. Ugyan a legvégén, egy nagy hajrának köszönhetően akár még így is hosszabbításra menthette volna a meccset a PVSK, Donaldson dobása kimaradt, így ötödik középszakasz-meccsét is elbukta a Panthers.

Ezzel az is eldőlt, hogy a Paks elleni utolsó fordulós meccstől függetlenül, a bentmaradásról döntő, két nyert meccsig tartó párharcban a ASE együttesét illeti majd a pályaelőny. Bár a pécsiek formáját nézve aligha ez a legnagyobb gond…

Zalakerámia ZTE KK–PVSK-Veolia 86-83 (25-16, 19-27, 27-18, 15-22)
Kosárlabda-NB I., fréfiak. Középszakasz, 5. forduló.
Zalakerámia ZTE KK: WILSON 19/3, Takács 6, BARNETT 17, HOLTON 14/12, Horti 2. Cs.: Németh 10, Révész 4, Polster 3/3, Makkos 4, CSUTI 7/3.
PVSK-Veolia: HAYNES-JONES 18/3, Donaldson 8/3, IVOSEV 22, Meleg 10/3, Brkics 17. Cs.: GOLDRING 6/6, Bíró O. 2. Vezetőedző: Drazsen Brajkovics.

Fotó: pvsk.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő