Ugyan kikapott a Soprontól, mégis a PEAC-Pécs a legjobb valamiben a bajnokságban

Már az első félidőben eldöntötte a Sopron női kosárlabdacsapata a PEAC elleni mérkőzést Pécsett, de Csirke Ferenc együttese így is kalapemelést érdemel.

Ritkán lehet szívből gratulálni egy csapatnak, miután 19 ponttal kikap hazai pályán. Pedig a PEAC-Pécsnek tényleg jár az elismerés. Az, hogy a Sopron volt Csirke Ferenc együttesének ellenfele, már eleve sok mindent előre eldöntött. A kisalföldiek ugyanis nem véletlenül állnak hibátlan mérleggel a bajnoki tabella első helyén, és nem véletlenül pályáznak eséllyel arra, hogy az Euroliga Fina Fourjába is bekerüljenek.

Mindez már a meccs első félidejében egyértelműen ki is rajzolódott, a Sopron ugyanis átrohant a pécsieken, húsz perc elteltével már 25 ponttal vezetett. A nagyszünetben azonban történt valami, ugyanis a harmadik negyedre egy rettentően elszánt PEAC érkezett vissza. Ennek pedig meg is lett az eredménye. Ezt a játékrészt hat ponttal megnyerték Sarokék, és az utolsó tíz percet is egálra tudták hozni. Mindezt úgy, hogy az egész második félidőben összesen 18 pontot engedélyeztek a bivalyerős Sopronnak.

Persze a vége így is vereség lett, számszerűen 53-72-es. Igen ám, csakhogy itt kell megjegyezni: a bajnokságban ez az első olyan meccs, amikor valamelyik csapat a Sopron ellen 20 ponton belül tudott maradni! És minderre 16 fordulót kellet várni. Persze örömtüzet nem kell emiatt gyújtani, de azért mégiscsak jelzi, hogy a PEAC-nál jó irányba haladnak a dolgok Csirke Ferenc vezetésével.

PEAC-Pécs–Sopron Basket 53-72 (17-26, 12-28, 17-11, 7-7)

Kosárlabda-NB I., nők. Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Tőzsér, Pozsonyi, Major.

PEAC-Pécs: SZÜCS R. 10, Wentzel 6, Strautmane 6/6, KISS V. 15, Andusic 8. Cs.: Sarok 4/3, Kaposi 4, Habling, Sánta. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Sopron Basket: JANUARY 12/3, Varga S. 3/3, WILLIAMS 12, Brooks 5/3, KRAJISNIK 18. Cs.: Varga A. 2, FEGYVERNEKY 10/6, Walker 7/3, Czukor 3/3. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Hirdetés