5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLabdaÚjabb remek győzelemmel került a továbbjutás kapujába a PEAC

Újabb remek győzelemmel került a továbbjutás kapujába a PEAC

Harmadik hazai meccsét is megnyerte a PEAC női kosárlabdacsapata az Európa Kupa csoportkörében, ezzel az utolsó forduló előtt nagyon közel került a továbbjutás kiharcolásához.
Úgy tűnik, hogy a nagy tét jó hatással van a Csirke Ferenc vezette NKA Universitas PEAC együttesére. Legalábbis erre enged következtetni az, hogy kedden este, remek játékkal legyőzte török ellenfelét a pécsi együttes az Európa Kupában.

Hogy miért nagy szó ez? Azért, mert így a csoportkör utolsó fordulója előtt karnyújtásnyi közelségbe került a továbbjutás a PEAC számára. A török Bellona Kayseri ellen negyven percen át jól játszottak a pécsiek, és végül hat ponttal le is győzték riválisukat. Ezzel az már biztossá vált, hogy mindhárom hazai meccsét behúzta a csoportkörben a PEAC, amely öt kör után 3 győzelemmel és 2 vereséggel áll, az pedig már el is dőlt, hogy a harmadik helynél rosszabb pozícióban nem végezhet kvartettjében. Az EK-ban a 12 csoportból mindenhonnan automatikusan továbbjut majd az első kettő, és még a nyolc legjobb harmadik is. Márpedig ebben a versenyben is jól áll jelenleg Csirke Ferenc együttese. Ha az utolsó fordulóban az Aydin vendégeként ismét nyerne, nincs is több kérdés, biztos a továbbjutás. Azonban egy vereség esetén is szinte biztos a továbblépés. Csak akkor lehetne „baj”, ha irreálisan nagy különbséggel kapna ki a csapat, miközben más csoportokban is hasonlóan nagy kosárkülönbségű eredmények születnének.

NKA Universitas PEAC–Bellona Kayseri (török) 80-74 (20-23, 19-14, 21-18, 20-19)
Kosárlabda-Európa Kupa, nők. Pécs, 700 nézp. V.: Esperanza Mendoza Holgado (spanyol), Martin Kucirek (cseh), Amalia Marchis (román).

NKA Universitas PEAC: Dudásová 2, WENTZEL 16/3, MARSHALL 20/6, NELSON 16, KISS V. 21/6. Cs.: Szücs, Selcova, Brajkovics 5. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Bellona Kayseri: SLOCUM 16/6, Boybeyi 6/6, Tonguc 8/6, WILLIAMS 14, SVENTORAITE 14. Cs.: Tüzün 10, Kalbisagde, Topaloglu 6. Vezetőedző: Ayhan Avci.

Fotó: peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő