6 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapSportLabdaÚjra kikakpott a PMFC, közeledik a kieső helyek felé

Újra kikakpott a PMFC, közeledik a kieső helyek felé

Kecskeméten is pont nélkül maradt a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata, amely így 10 fordulót követően 9 ponttal már csak a 15. helyen áll a Merkantil Bank Liga tabelláján.

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el szerda este az NB II.-ben a PMFC. Vas László csapat ezúttal Kecskeméten kapott ki, méghozzá egy nagyon korai, a második percben kapott góllal. Ugyan a pécsiek próbálkoztak a hátralévő időben az egyenlítéssel – egy ízben, Preklet fejese után nagyon közel is jártak hozzá –, összességében azonban hiányzott az átütő erő a Munkásból.

A vereség több szempontból is nagyon fájó. Egyrészt a PMFC utolsó öt bajnokijából így már négy zakónál jár, másrészt utolsó három meccsükön egyaránt 1-0-ra kaptak ki Helesfayék. Mindezek fényében az persze nem is csoda, hogy lassan bizony a kieső helyek környékén találja magát a pécsi együttes. Jelenleg 15. a tabellán, de csupán három pont választja el a 18. pozíciót elfoglaló Csákvártól.

Ami pedig szintén nagyon nem néz ki jól, a pécsiek lőtt góljainak száma. Tíz forduló alatt összesen csupán hétszer voltak eredményesek eddig, ami az NB II. egész mezőnyét nézve a legrosszabb mutató.

Kecskemét–PMFC 1-0 (1-0)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 10. forduló.

Kecskemét: Varga – Buna (Szuhodovszki, 81.), Gál, Belényesi, Szalai, Grünvald – Nagy (Katona B., 81.), Vágó (Ryashko, 46.), Bartha (Kis, 91.) – Lukács, Tóth B. (Tóth D., 76.). Vezetőedző: Szabó István.
PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Preklet, Katona (Bíró, 75.) – Geiger, Króner, Hursán (Kónya, 46.), Hegedűs (Grabant, 55.) – Adamcsek (Tihanyi, 46.), Küvesdi (Szabó, 55.). Vezetőedző: Vas László.

Gól: Tóth B. (2.).

A 10. forduló további eredményei:

Soroksár–Dorog 1-2
Budaörs–Tiszakécske 3-0
Szentlőrinc–Haladás 0-0
Vasas–Nyíregyháza 2-0
Szolnok–Budafok 1-0
Siófok–Győr 4-1
Csákvár–Békéscsaba 1-2
Diósgyőr–III. Kereület 1-1
Ajka–Szeged 0-0

Fotó: kecskemetite.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő