10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportSzavazás: véget ért a verseny

Szavazás: véget ért a verseny

A szavazás hétfőn éjjel véget ért. Köszönjük olvasóink voksait.

A végeredmény:

    • Berta Dániel, U23-as Európa-bajnok párbajtőröző (23%)
    • Koller Krisztián, a PMFC NB I-es labdarúgója (17%)
    • Iványi Dalma, a Pinkk-Pécsi 424 NB I-es kosárlabdázója (14%)
    • Nagy-Bujdosó Nóra, a PEAC-Pécs NB I-es kosárlabdacsapatának kapitánya (12%)
    • Michelisz Norbert, WTCC-6. helyezett autóversenyző (10%)
    • Bali Dániel, a PEAC sportaerobikosa (9%)
    • Fodróczi Vilmos, a PKKC kajakosa (8%)
    • Jakabos Zsuzsanna, olimpiai 6. helyezett úszó (3%)
    • Kovács Péter, a PVSK NB I-es kosárlabdázója (1%)
    • Knoch Viktor, olimpiai 5. helyezett rövidpályás gyorskorcsolyázó (1%)
    • Fülöp Elemér, a DÖKE Komló magyar bajnok szektorlabdázója (1%)
    • Bene Barnabás, válogatott középtávfutó (1%)
    • Kürthy Lajos, a Mohácsi TE olimpikon súlylökője (0%)

 

A szavazás menete

 

Korábban írtuk:

Február 22-én a Sportcsarnokban, a 14. Pécsi Sportbálon – amelyre az 5500 forintos belépőket a Széchenyi téren, a Városháza bejárata melletti Tüke irodában lehet megvásárolni – múlathatja kellemesen az időt a báli közönség. Ismét lesz sportolói díjazás, Baranya legnépszerűbb sportolóját (2013-ban) e hasábokon választhatja meg az olvasóközönség.

 

A legutóbbi sportbálhoz hasonlóan ezúttal is a Lauber Dezső Sportcsarnok lesz a házigazda, ahol csaknem kilencszázan tölthetik el baráti körben a február 22-i báli estét. A szervezők a belépők egy részét a legnagyobb sportegyesületeken keresztül elsősorban a város sportolói, edzői, a szurkolók számára szeretnék értékesíteni, ám természetesen nyitva áll a kapu minden sportbarát vagy csak e körben mulatni szerető polgár előtt is, a fejenként 5500 forintba kerülő (svédasztalos vacsorát magában foglaló) belépők a Széchenyi téren, a Városháza bejárata melletti Tüke irodában is megvásárolhatóak már.

Most mi dönthetjük el, ki legyen az első!
Most mi dönthetjük el, ki legyen az első!

A bálról nem hiányzik majd a tombola, amely mellett egy jótékonysági aukciót is szerveznek, a befolyt összeget a balesetben elhunyt pécsi kosárlabdaedző, Fűzy Ákos családjának szánják.

A talpalávalót a Zsűri Zenekar (már a 18 órai kapunyitástól – kezdés 19 órakor), majd a Depo Band szolgáltatja.
A február 22-ei rendezvényen újra felelevenedik a korábbi díjazások (Baranya legjobb sportolója) hagyománya, ám a szakmai zsűri – ugyancsak a legnagyobb egyesületek ajánlásai alapján – ezúttal 2013 legjobb pécsi sportolóit választja majd meg – férfi 1-3., női 1-3, csapat 1-3, továbbá parasportoló kategóriákban.

[box title=”Sportbál: a Fűzy-családot támogatják a városvezetők is” box_color=”#e7d42c”]A közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt Fűzy Ákos pécsi kosárlabdaedző családjának si segíthet az, aki jegyet vált a február 22-i városi sportbálra illetve tombolát vesz, valamint árverésen vesz részt a rendezvényen. Hétfőn többek között a polgármester és Pécs alpolgármestere is vásárolt belépőket. Páva Zsolt polgármester, Csizi Péter alpolgármester, Hári József képviselő és Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is jegyet vásárolt hétfőn az idén február 22-i tizennegyedik Pécsi Sportbálra. Mint azt Csizi Péter alpolgármester elmondta, 2009 óta tartják meg ismét a Pécsi Sportbált, az idei rendezvénynek pedig az ad különös aktualitást, hogy most a bevétel jelentős részét, valamint a tombolákból, s az árverésen befolyt összegből is komoly segítséget adnak Fűzy Ákos családjának.[/box]

Ismét lesz közönségszavazás is: a „Baranya legnépszerűbb sportolóját” illető közönségdíj a www.pecsma.hu oldalon február 10-től folyó és – a díjnak azért a szakmai presztízsét is megvédendően – egy előzsűrizett bő névsorból kiválasztható sportolót illeti majd.

Városvezetők is részt vesznek a programon; jegyeiket már hétfőn megvették.
Városvezetők is részt vesznek a programon; jegyeiket már hétfőn megvették.

Kezdjük a névsorokkal: a sportolói listát, amelyből az olvasók kiválaszthatják majd kedvencüket a legnagyobb sportegyesületekkel történt konzultáció alapján egy hattagú szakmai zsűri választja majd ki (ennek tagjai: Ács Pongrác, a PEAC elnöke; Czerpán István, a PVSK ügyvezető elnöke; Csizi Péter, országgyűlési képviselő, Pécs sportért is felelős alpolgármestere; Mayer András, a Dunántúli Napló sportrovatvezetője; Réfi Eszter, Európa-bajnok sportaerobikos, a PSN Zrt. Sportiskola vezetője és Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a PSN Zrt. vezérigazgatója).

Okulva néhány korábbi év tapasztalatából, amikor kiváló számítástechnikai készségekkel felvértezett és ráérő fiatalok félig talán tréfának szánva olyan „ifjú titánokra” adtak le rengeteg szavazatot, akik a sportpályákon esetleg kevésbé jeleskedtek, a Tisztelt Olvasók egy olyan előzsűrizett névsorból választhatnak, amelynek szereplői sportolói mivoltukkal is biztosan érdemesek a közfigyelemre, ez esetben -szeretetre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő