Vadászatra indul Michelisz

A túraautó-világbajnokság pécsi hondás pilótája, Michelisz Norbert túl van a szezon kétharmadán, pár pontra van a negyedik helytől a 24 fős mezőnyben. Elégedett is, meg nem is. A bajnokság legjobb autóinak számító Citroënek közül egy-kettőt még levadászna.

Norbi a szezon kétharmadának letelte után értékelte teljesítményét. Két érzés csatázik benne, hiszen a csapat és a maximumot hozta, ám ez sem volt elég a legjobbak megszorongatásához.

Michelisz23

– A téli tesztek után arra számítottam, hogy ütőképesebbek leszünk a Citroënek elleni harcban. A várakozásaimból szinte semmi sem valósult meg. Bár a Honda érezhetően javult tavalyhoz képest, ennek a mértéke nagyjából azonos volt a Citroën fejlődésével, a különbség stagnált a két márka között – mondja a pilóta.

Michelisz ugyanakkor elégedett is.

Michelisz12

– Sokkal jobban állunk a nyári szünetben, mint tavaly ugyanilyenkor. Négyszer álltam dobogón, ebből ráadásul egy futamgyőzelem volt, és vezetem a hondás házi versenyt. Ebből a szempontból számunkra eddig mindenképpen előrelépés a mostani szezon az előzőhöz képest – vélekedik a versenyző.

Michelisz terveiről annyit mondott, hiába van eggyel több gyári Citroën a mezőnyben, mint 2014-ben volt, nem gondolja, hogy a jelenlegi ötödik helyezése lenne a legjobb, amit ki lehet hozni az évből. A pilóta éppen ezért a szezon hátralévő részében vadászatot indít a Citroënek ellen, az egyik pilótánál mindenképpen jobb akar lenni, hogy befuthasson ősz végéig a negyedik helyre.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés