8 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportLabdaVálogatott centerrel erősített a B csoportra készülő PVSK

Válogatott centerrel erősített a B csoportra készülő PVSK

A PVSK-Veolia színeiben korábban már két ízben is szereplő válogatott center, Horti Bálint visszatért Pécsre, és a következő szezonban a Panthers feljutásáért fog küzdeni. A Párducok a városi riválistól is szerződtettek két kosarast.

A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I.-es kiesés után nagyon úgy fest, hogy gőzerővel kezdett el készülni a következő, B csoportos szezonra. Az első három igazolását ma be is jelentette a klub, a nevek alapján pedig biztosra vehetjük, hogy nem a levegőbe beszéltek a vezetők a közelmúltban, amikor azt fejtegették, hogy rögtön vissza is akarnak jutni az élvonalba.

Sőt, korábban a PVSK-ban játszó kosarasok visszahozataláról is szó volt, ezt pedig olyan komolyan gondolták, hogy rögtön három egykori kosarasukat csábították vissza a csapathoz. A legnagyobb név kétség kívül Horti Bálint. A válogatott center kétszer is játszott korábban a PVSK-ban, a mögöttünk hagyott szezonban pedig a ZTE csapatát erősítette. Bár idei statisztikái alapján nem mondhatjuk, hogy remek szezont futott, afelől ne legyen kétségünk, hogy a B csoportban posztja talán legjobbja lesz. Hiába, ha valóban bajnokságot akar nyerni Juhász Olivér együttese, akkor ilyen igazolásokra van szükség.

Horti mellett két másik régi-új játékosát is leigazolta az együttes, ráadásul az 1-2-es poszton bevethető Bíró Levente és a 3-4-es poszton számításba vehető Kocsis Zalán is a városi rivális NKA Pécs (azaz a Rátgéber Akadémia) csapatától érkezik. A 2021/22-es bajnokságban az NB I. B Piros csoportjában bronzérmet szerző NKA-nak mind a ketten alapemberei voltak, így a PVSK nem vett zsákbamacskát velük.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő