Hirdetés

A verseny negyedszázados történetében először, ellenkező irányban halad a Rókaűzők mezőnye: Pécsről Kaposvárra futnak a rókaűző váltók, hogy a Mecseken és a Zselicen át teljesítsék a dupla maratoni, vagyis 84,6 km-es távot.

Idén, szeptember 29-én, Pécsen, a 48-as téren 9 órakor lesz a rajt a váltók első futója számára, és Kaposváron, a Kossuth téren 16 óra 05 perckor rajtolnak az utolsó futók. A verseny eredményhirdetésére 17 órakor kerül sor a célban. Ötven csapat vág neki a szakaszok teljesítésének, az alábbi útvonalon: Pécs – Pécsi Tudományegyetem – Mecseki Erdészet – Orfű (kerékpárúton) – Abaliget – Hetvehely – Becsali – Zselici Erdészet – Tormás – Baranyaszentgyörgy – Gödre – Szentbalázs – Sántos – Kaposvár.

A PTE 24. Rókaűzők mezőnye hat hagyományos kategóriában versenyez majd: középiskolák, felsőoktatási intézmények, amatőr futóklubok, munkahelyek, cégek, nyílt, tetszőleges összeállítású csapatok részére. Ezekben a kategóriákban egy váltó 12 futóból áll. A különböző nehézségű szakaszok közül a négy könnyebbet nők, a nyolc nehezebbet férfiak futják. Szintén hagyományos az A kategória 4 fős csapatok (egy nő és három férfi) részére. Itt fejenként átlagosan egy félmaratoni táv lefutása a feladat.

Idén újra meghirdettük a „Falkaversenyt”. Egy „rókafalkát” három, azonos településről érkező csapat alkot, melyekből legalább az egyiknek középiskolásnak kell lennie! Tavaly a Kaposvári 1. Falka győzött és idén is meg kívánja védeni ezt a címét, bár nem lesz könnyű dolga, hiszen Kaposvár és Pécs további két-két falkával is nagyon feni a fogát a győzelemre! Az idei verseny különlegessége, hogy a pécsi rajt lehetővé teszi, hogy a csapatok „meglátogassák” a névadó főtámogató tíz kara közül szinte valamennyi kampuszát a rektori hivataltól indulva. A mezőnyt a verseny fővédnöke, dr. Miseta Attila, a PTE rektora indítja.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét