23 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaLezárult a Tettye Forrásház ellenőrzése

Lezárult a Tettye Forrásház ellenőrzése

Az Állami Számvevőszék befejezte a Tettye Forrásház Zrt. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését. Az alábbiakban közöljük a közleményüket:

Az Állami Számvevőszék megállapította, hogy Pécs az ivóvízellátás és szennyvízkezelés közfeladatát szabályszerűen szervezte meg, a tulajdonosi joggyakorlása szabályszerű volt. A Tettye Forrásház Zrt. vagyongazdálkodása, a közfeladat bevételeinek és ráfordításainak elszámolása megfelelő volt. A Tettye Forrásház Zrt. a jogszabályoknak és belső előírásoknak megfelelően végezte az önköltségszámítást és alakította ki az árait.

A Tettye Forrásház Zrt. fő tevékenysége az alapító okirata szerint víztermelés, vízkezelés, és vízellátás biztosítása. Az önkormányzat tulajdoni hányada 2014-ben 99,944 %-volt. Az önkormányzaton kívül a Tettye Forrásház Zrt.-nek további 18 kisebbségi részvényese volt. A Tettye Forrásház Zrt. gazdálkodása az ellenőrzött időszakban nyereséges volt – állapították meg.

Tettye Forrásház

Az ellenőrzés megállapította, hogy az önkormányzat a jogszabályokban foglalt előírásoknak megfelelően alakította ki a közfeladat-ellátás feltételrendszerét. A tulajdonosi jogok gyakorlásának rendjét vagyonrendeletben szabályozta, a tulajdonosi joggyakorlás szabályszerűen történt.

A Tettye Forrásház Zrt. a javadalmazási szabályzat kivételével rendelkezett a működéséhez szükséges szabályzatokkal, vagyongazdálkodása megfelelő volt. A kötelezettségeinek állománya a működést és a közfeladat ellátást nem veszélyeztette.

A Tettye Forrásház Zrt. a számviteli törvény előírásainak megfelelően elkészítette a 2011 – 2014. évekre vonatkozó leltárral alátámasztott éves beszámolóit, a jogszabályokban foglaltaknak megfelelően gondoskodott azok letétbe helyezéséről, illetve elektronikus közzétételéről. A számlarendben a közfeladatok és az egyéb ellátott feladatok bevételeinek, költségeinek és ráfordításainak szétválasztásáról szabályszerűen gondoskodott.

A Tettye Forrásház Zrt. adatszolgáltatási kötelezettségének az ellenőrzött időszakban a jogszabályi előírásoknak és a közérdekű adatok közzétételére vonatkozó szabályzatában foglaltaknak megfelelően eleget tett.

Az Állami Számvevőszék a Tettye Forrásház Zrt. Igazgatósága elnökének fogalmazott meg javaslatot, amelyre 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő