Hirdetés

A kulturális szféra számára az önkormányzat idén is biztosította az úgynevezett „fesztiválkeretet”. Ennek felosztásáról döntött a Kulturális Bizottság.

A tavalyi összeghez képest háromszorosára emelték keretösszeget, a civil szervezetek összesen 30 millió forint értékben kérhettek támogatást működési költségeik fedezésére, rendezvényeik megszervezésére.

– Ahogy egy évvel korábban, úgy idén is nagy volt az érdeklődés – mondta el lapunknak Horváth Tamás, a Kulturális Bizottság elnöke. – Tavaly csaknem 60 támogatási kérelmet regisztráltunk, és most is hasonló számú igény érkezett.

Mint minden évben a fesztiválkeretre idén is nagyon különböző és sokszínű támogatási célokra érkeztek kérelmek. Ezeket előzetesen a Közművelődési Kerekasztal véleményezte, a javaslatok meghozatalánál az objektivitást tartották szem előtt. Különböző kategóriákban értékelték a pályázatokat, és az egyes csoportokban hasonló összegeket határoztak meg. 

Ahogy Horváth Tamás hangsúlyozta, a Kulturális Bizottság kiemelt figyelmet fordít az előirányzat felhasználása kapcsán, hogy csak és kizárólag helyi székhellyel rendelkező szervezeteket támogassanak, amelynek révén magas színvonalú kulturális tevékenységek jönnek létre városunkban.

A fesztiválkeretből idén többek között támogatják a minden évben nagy sikerrel zajló tangóünnepet, a családok kedvencét, a Vince-patak Regattát vagy éppen az ősz várva várt közöségi rendezvényét, a Gesztenye Liget Fesztivált.

Hirdetés