14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálSztárok érkeznek Kertvárosba

Sztárok érkeznek Kertvárosba

A tavaszi, Maléter Pál út mellett rendezett sikeres Kertváros Nap után ismét nagyszabású, egész napos rendezvényt tartanak a déli városrészben. Augusztus 20-án a Nevelési Központnál az Agora-park ad otthont egy civil szervezet szponzorok segítségével megtámogatott rendezvényének.

Tizenkét órán át tartó elfoglaltságot találhat magának az, aki augusztus 20-án ellátogat a Nevelési Központ melletti felújított parkba, ugyanis a Közösségi Segítők Egyesülete itt tartja meg első nagyobb rendezvényét. Az egyik legfrissebb pécsi civil társaság elsősorban a helyi embereket próbálja egymáshoz közelebb hozni, ezért a jövőben rendszeresen szervez megmozdulásokat.

Kállay Saunders András is Kertvárosba jön

– Az első ilyen kezdeményezést azért szerveztük Kertvárosba, mert úgy látjuk, az itt élőknek helyben is szükségük van a közösségi eseményekre, kulturális programokra. Elsősorban a fiatalokra és a gyermekkel érkező családosokra számítunk, de igyekeztünk úgy összeállítani a programsort, hogy a szépkorúaknak is legyen miért eljönniük a Nevkó mellé – mondja Kresák Gergely, az új pécsi szervezet elnöke.

Megint lesznek gyermekprogramok

– Az események az állami ünnep délelőttjén, már 11 óra előtt elkezdődnek. Ekkortól használhatják a gyerekek egész nap a légvárat, vehetnek részt a játszóház programjain. A Klinikai Központ szűrőbusza is megérkezik, amelyben alapvető vizsgálatokat végeznek ingyenesen, emellett a rendezvényen részt vevőket az egészségtudatos életmódhoz szükséges tanácsokkal is ellátják a szakemberek – sorolja Kresák, miből is válogathatnak az esemény iránt érdeklődők.

A délelőtt során Szentgyörgyi Romeo tart fitneszbemutatót, majd a PTE-PEAC sportolói küzdősport- és önvédelmi show-t. A délután folyamán fellép az Ámokfutók, a Neoton Família kortalan énekese, Csepregi Éva, valamint a Koktél zenekar is. Emellett Zoltán Erika és a Megasztár ötödik évadjában negyedik helyezést elért Kállay-Saunders András is.

A Neotonból Csepregi Éva énekel majd

Az esti műsort utcabál zárja, amelyen vízjáték és fényshow is szórakoztatja az egybegyűlteket.

A város is beállt a rendezvény mögé, a területet ingyen biztosítja.

– Úgy gondoljuk, a maga hatvanezer lakójával Kertvárosnak is járnak a jó programok, a vendégcsalogató rendezvények, ez a családi fesztivál pedig programjával, fellépőivel ilyennek ígérkezik. Tavasszal ezért rendeztük meg a Kertváros Napot, és a jövőben is ezért fogunk a városrészbe fesztiválokat hívni, megrendezésüket támogatni – vélekedett lapunknak Csizi Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő