Hirdetés

Ritkán szavaz olyan egységesen a pécsi közgyűlés, mint kedden a Lánc utcai épülettömb kapcsán. Húsz igen szavazat érkezett a belváros szélén álló, az elmúlt évtizedekben lepusztult ingatlan nyugdíjasházzá alakításáról szóló javaslatra.

– Örömteli, hogy teljes konszenzussal fogadta el a képviselő-testület az előterjesztést és a határozati javaslatot, végre elhárult az akadály a tömb rehabilitációja elől – fogalmazott Fogarasi Gábor képviselő, az önkormányzat népjóléti és szociális bizottságának elnöke.

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/kiuritettek-a-lanc-utcai-tombot-nyugdijashaz-lehet-belole/

– Horváth Tamás, a körzet önkormányzati képviselője lapunknak arról beszélt, hogy az önkormányzat munkatársai egyenként vették fel a kapcsolatot az itt élőkkel. Reméli, az egész környékre jó hatással lesz az önkormányzati tulajdonban lévő tömb funkcióváltása és felújítása. A visszajelzések is ezt tükrözik – a képviselő elmondta: sokan állítják meg az utcán, az ott élők hálásak a lépésért.

Nyőgéri Lajos, szociális ügyekért felelős alpolgármester felvázolta, miről is döntött pontosan a közgyűlés kedden.

  • Az önkormányzat a Pécsi Városfejlesztési NZrt-t (PVF) bízta meg az épület átalakítását, felújítását és akadálymentesítését célzó projektelőkészítési feladok elvégzésével és a közbeszerzési eljárások lefolytatásával.
  • Döntöttek arról, hogy le kell bonyolítani a tervezési beszerzési eljárást, és meg kell kötni a tervezési szerződést.
  • Megvalósíthatósági tanulmány és költség-haszon elemzés elkészítésére írnak ki beszerzési eljárást.

Az alpolgármester hozzátette, amennyiben a fenti elemzések alátámasztják az elképzelést, a meglévő épület átalakításával, korszerűsítésével és akadálymentesítésével egy nyugdíjasházat terveznek kialakítani a még aktív életvitelű nyugdíjasok, egyedülállók és házaspárok számára. 

Hirdetés