26 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldTöbb legyet egy csapásra: tolvajokat és egy körözött férfit fogtak a pécsi...

Több legyet egy csapásra: tolvajokat és egy körözött férfit fogtak a pécsi rendőrök

Parfümlopástól vezettek idáig a szálak…

A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival szeptember 13-án két férfit és két nőt fogtak el egy pécsi, illetve egy bátaszéki lakásban – közölte a Police.

A gyanú szerint egy 21 éves pécsi férfi és társa – egy 22 éves bátaszéki nő – augusztus 12-én egy pécsi drogériából egyenesen a táskájukba pakolva parfümöket vitt el közel egymillió forint értékben.

A párost azzal gyanúsítják továbbá, hogy néhány nap múlva ugyanezzel a módszerrel egy másik pécsi áruházból konzerveket és kávét loptak el több mint kétszázezer forint értékben, amelyben segítségükre volt egy 16 éves helyi lány is.

A rendőrök a tolvajokat előállították a rendőrkapitányságra, ahol mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A férfi és az idősebb nő ellen – őrizetbe vételük mellett – lopás bűntette miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, és kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet a járásbíróság szeptember 15-én elrendelt. A fiatalkorú ellen lopás vétsége miatt indult eljárás, ő szabadlábon védekezhet.

Az elfogás helyszínén tartózkodott egy 27 éves pécsi férfi is, akiről az igazoltatás során kiderült, hogy 11 elfogatóparancs volt érvényben ellene. Hazai, európai, illetve nemzetközi elfogatóparancsok alapján kereste őt a Pécsi Rendőrkapitányság, a Pécsi Járásbíróság és a Pécsi Törvényszék is többek között testi sértés, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt. A rendőrök a férfit átadták a Baranya Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő