10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálTöbb mint 100 új állás a dohánygyárban

Több mint 100 új állás a dohánygyárban

Több mint száz fővel nő a pécsi dohánygyárak alkalmazottainak száma az év végéig. A jövőt illetően is bizakodnak, miután a tavaly elindult második üzemben készített termékeket bevezették a kiszemelt piacokra, s azokból egyre több fogy. Az új szivarkáktól azt remélik, hogy rövidesen fellendíti a dohánygyárat, ami újabb munkaerő-igénnyel is társul.

Tóth Attila, a cég vállalati és kormányzati kapcsolatok igazgatója azt mondta lapunknak, a több mint 100 új alkalmazottat a régi belvárosi gyárba veszik fel az év végéig. Ott idén év elején 250 ember dolgozott, számuk így 350 fölé emelkedhet 2015 végéig. Hagyományos cigarettákat és vágott dohányból készült termékeket állítanak elő.

Ezzel együtt az új – szivarkákat gyártó – üzemben annak megnyitása óta is folyamatosan növekszik a kapacitáskihasználás; ott további 200 ember vesz részt a gyártásban jelenleg.

Közel egy éve adták át a BAT Pécsi Dohánygyár kft. új üzemcsarnokát a keleti városrészben. A próbaüzem után az év elejétől gyártják ott az újfajta szivarkákat, amelyeket a világ számos országába exportálnak, s már a hazai piacon is megjelentet az egyik márkán belül. Mivel ezeknek a füstölnivalóknak kisebb az adótartamuk, így árban versenyképesebbek a cigarettáknál. Arra számít a dohánygyár, hogy sikeres lesz a termék.

– Megkezdődtek a termékbevezetések az egyes célpiacokon, bizakodóak vagyunk a jövőt illetően – összegezte a szakember.

Egyre több fogy a pécsi szivarkákból
Egyre több fogy a pécsi szivarkákból

A cég arra készül, hogy nemcsak megtérül másodimdohánygyár kiépítésével kapcsolatos 9 milliárdos pécsi beruházása, de a kedvező fogadtatás után a szivarkák értékesítésének felpörgésével tovább kell növelniük a második üzem kapacitását.

Az új gyárat úgy is alakították ki, s azért is akkora, amekkora, mert a jelenlegi 200 embernél jóval több tud benne dolgozni. Minden azon múlik, milyen gyorsan lesz kelendő a világpiacon az új termék. Mivel eddig folyamatos az emelkedés, jó esély van arra, hogy ilyen tekintetben is lesz bővülés a várakozások szerint.

A régi és az új gyárban az év elején összesen 450 ember dolgozott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő