13 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekTöbb pécsi intézményben is sztrájkolnak ma a pedagógusok

Több pécsi intézményben is sztrájkolnak ma a pedagógusok

Iskolák, sőt, egy óvoda is érintett, van, ahol polgári engedetlenséget hirdettek. 

Ma újra sztrájkolnak országszerte, és több pécsi oktatási intézményben is a pedagógusok, akik béremelést követelnek és a munkakörülményeik javítását, sztrájkjoguk visszaállítását, valamint az egész közoktatás reformját szeretnék elérni.

Információink szerint a Leőwey és a Janus gimnáziumokban sztrájk van, a Művészeti gimnáziumban pedig polgári engedetlenséget hirdetett a tanárok nagy része. A Nyugati Városrészi Óvoda Mezőszél utcai tagóvodájában is a munkabeszüntetést választották.

A Janusnál élőláncot is alkottak a tiltakozók, és azt skandálták, hogy „Szabad ország, szabad oktatás”.

Tegnap körülbelül 150-en énekelték el a Pécsi Tankerületi Központtól néhány méterre, a Színház téren a tanársztrájk himnuszává vált Legyen szabad a grund című dalt egy flashmob keretében.

https://www.pecsma.hu/top/alljunk-bele-ha-kell-barmi-jojjon-is-el-enekeltek-a-tanarok-a-pecsi-tankeruleti-kozpontnal/

Reggel kilenctől pécsi zenetanárok állnak ki a Kodály Központ elé fekete ruhában és a pedagógustüntetések jelképével a tenyerükön.

A zenetanárok – 41 „aláírással” ellátott – Facebook-bejegyzésükben azt írják: „Mi, pécsi zenetanárok egy csoportja, szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat azokkal a kollégáinkkal, akik a köznevelés tarthatatlan állapotára polgári engedetlenséggel hívták fel a figyelmet, és akiket ezért méltatlan módon felmentettek közalkalmazotti jogviszonyukból. Egyúttal fel kívánjuk hívni a döntéshozók és a szélesebb nyilvánosság figyelmét a közoktatás válságos helyzetére. Nyilatkozatunkat nem intézményi, hanem alanyi jogunkon, kizárólag szakmai alapon fogalmaztuk meg, elhatárolódunk mindennemű pártpolitikától.

Reggel a Babits gimnázium diákjai tiltakoztak és alkottak élőláncot az intézmény előtt. FRISSÍTÉS: Végül az intézményen belül, az udvaron volt a rendezvény, amelyen tanárok és diákok együtt vettek részt.

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő