173 koncert egyetlen nap alatt: jön a Made in Pécs Fesztivál!

Nem kell sokat várni az év első fesztiváljára, január 7-én, azaz most szombaton ugyanis jön a nyolcadik Made in Pécs Fesztivál. Idén rekordnak számító 8 helyszínen élvezhetjük majd az összesen 173 koncertet (szintén csúcs), és a sok-sok pécsi banda mellett Kőbányáról és Szlovéniából is érkeznek előadók.

Több szempontból is különleges esemény a Made in Pécs Fesztivál, hiszen nem nagyon akad még egy olyan hasonló esemény, ami alig egy napig tart – szombaton reggel 10-től másnap hajnalig –, és mégis kismillió fellépőt lehet meghallgatni. Na jó, ha annyit nem is, de idén rekordnak számító, összesen 173 zenekar lép majd fel a pécsi zenei élet ünnepén. És máris itt a másik különlegesség. Nyolc helyszínen úgy váltják majd egymást az együttesek, hogy egy-egy koncert 20 percig tart majd, igazi esszenciája lesz ez a város könnyűzenéjének.

A 2023-as Made in Pécs Fesztivál az Amper Klubban, a Pécsi Estben, a Made in Pécs Caféban,  a Ti-ti-tában, a Sárkány Barlangban, a Trafikban, a Nappaliban és a Szabadkikötőben várja majd az érdeklődőket, ahogyan azt már mindenki megszokhatta, belépők nélkül, azaz bárki ingyen élvezheti a 173 koncert bármelyikét.

Idén Kőbányáról és Szlovénia fővárosából, Ljubljanából hívtak a szervezők 3-3 vendégprodukciót, ők színesítik a zenei kínálatot a pécsi előadók mellett 30 perces koncertekkel – áll a fesztivál szervezőinek sajtóközleményében.

Érdemes lesz már az elejétől csatlakozni a fesztivál közönségéhez, az első, reggel 10 órás sávban ugyanis 30 perces koncertek lesznek majd a következő leosztásban:

30Y akusztik – Pécsi Est
Kacaj – Amper Klub
Dirty Dawn – Ti-ti-tá
Mehringer – Trafik
Fesztiválnyitány gyerekeknek: Villuth András – Szabadkikötő
Don Gatto – Sárkány Barlang
Percussion Project Pécs – Nappali
Rudán Joe akusztik – Made in Pécs Café

A kőbányai és szlovén fellépőket pedig ekkor lehet majd megnézni:

Kőbányai vendégzenekarok:

Kontraszt, Szabadkikötő, 16.20
Tiansen, Amper Klub, 17.40
FlorasFloras, Made in Pécs Café, 21.40

Ljubljanai vendégzenekarok:

Dora Tomori, Trafik, 17.00
Auto, Pécsi Est, 20.20
Spiral Mind, Amper Klub, 21.20

Hirdetés