6 hasznos pécsi gyerektábor a nyárra

Valamennyi szülőnek komoly fejtörést okoz a nyári időszak, amikor a gyerekek évzáró utáni felszabadult energiáit le kell kötni. Nyári táborból ezer van Pécsen és Pécs környékén, de melyikre érdemes beíratni a gyereket, ahol még hasznos tudásra is szert tehet? Csokorba szedtünk egy párat.

hirdetés

Zseniképző tábor apró „szuperagyaknak”

Ebben az izgalmas táborban a kis pécsi zsenik hatékonyan fejleszthetik a nyelvi, a vizuális-térbeli, a logikai-matematikai, mozgási, zenei, interperszonális és metakognitív intelligenciájukat. Miután megtanulták a táborozók, hogy mindez mit jelent, egyszerű, játékos gyakorlatokat tanulhatnak ezen területek fejlesztésére.

Mikor? 2019. augusztus 5–9.
Kiknek? Minden korosztály számára
Mennyi? 28 ezer forint
Jelentkezés itt!


Barokk kertépítő tábor ezermestereknek

Kevesen tudják, hogy Pécs belvárosában hajdan Klimo György püspök egy nagy kiterjedésű, barokk díszkertet építtetett, amely teli volt egzotikus fákkal, színpompás virágágyakkal és szobrokkal. A szervezők szeretettel várják azokat a vállalkozó szellemű gyerekeket, akik szívesen bújnak a kertépítő mesterek bőrébe, kíváncsiak rá, hogy mit rejt egy labirintus, és érdekelik a térképek is. Sok szabadtéri játékkal, beszélgetéssel, fúrás-faragással, festéssel-maszatolással és meglepetésekkel várják a táborozó pécsi gyerekeket a Pécsi Püspökség múzeumpedagógiai táborába, melyet naponta 8.00–17.00 között tartanak a Püspöki KincsTár épületében és kertjében.

Mikor? 2019. június 24–28.
Kiknek? 7-12 éves gyerekeknek
Mennyi? 25 ezer forint
Jelentkezés itt!


Miniséftábor konyhafőnök-palántáknak

Lánczos Sándor olyan kíváncsi „gasztroguruk” jelentkezését várja a miniséfek táborába, akik kiemelt érdeklődéssel viseltetnek a konyhai munkálatok és a főzés iránt. A pécsi séf vezetésével a táborozók bejárják a pécsi piacokat, rengeteget tanulnak az alapanyagokról, és maguk készítik el a tízórait, az ebédet, és az uzsonnát. A tábor során a pécsi Petike Petra, tésztaimádó gasztroblogger édesanya is beavatja a gyerekeket a tésztakészítés művészetébe.

Forrás: Petike Petra Instagram-oldal – instagram.com/tisztateszta

Mikor? 2019. július 8–12., 22–26., augusztus 5–9.
Kiknek? 9-12 éves gyerekeknek
Mennyi? 40 ezer forint
Jelentkezés itt!


Szerelő és robotépítő tábor az igazi ezermestereknek

Az elektronika, robotika, csavarozás, ragasztás és forrasztás világába merülhetnek el azok a pécsi gyerekek, akik a szerelő és robotépítő táborba jelentkeznek. Ha nem idegen a kis ezermester számára a csavarhúzó vagy a fogó használata, és szeretne nagyot alkotni, akkor ne hagyja ki a júliusi tábort, idén ugyanis egy szelfidrónt fog készíteni a csapat, amit a tábor végén mindenki haza is vihet.

Mikor? 2019. július 22–26.
Kiknek? Minden korosztály számára
Mennyi? 35 500 forint
Jelentkezés itt!


Szabó-varró stílustábor apró divatguruknak

Ha a gyereket érdekli a divat, szívesen megtanulna szabni-varrni, szívesen elmerülne a divatfotózás, a sminkelés, és a stílusos öltözködés világában, akkor Lánczos Benkő Tímea táborában a helye. A pécsi stylistnál ugyanis az anyagok ismeretétől kezdve a kézi varráson át a vászonfestésig mindennel foglalkoznak majd az érdeklődő kicsik, életkortól függetlenül. Tímea szívesen várja a még egészen kicsiket is a Hotel Mediterránba.

Mikor? 2019. június 24–28., július 29-től augusztus 2-ig, augusztus 5–9.
Kiknek? 9-12 éves gyerekeknek
Mennyi? 35 ezer forint
Jelentkezés itt!


Expedíciós tábor bátor időutazóknak

Aki a pécsi püspökség egykori területén sétál, úgy érezheti magát, mintha időutazáson venne részt, hiszen lépten-nyomon a különböző történelmi korok emlékeibe botlik. A Pécsi Püspökség táborában a gyerekek beszállhatnak az időgépbe, és minden nap más korszakba repülhetnek vissza. Az időutazók expedíciós naplót vezetnek, rajzolnak, fotóznak, mozaikot raknak, középkori városkát építenek, felkészülnek a király fogadására, és a tábor végére feltöltik az időakváriumot is.

Mikor? 2019. augusztus 12–16.
Kiknek? 7-12 éves gyerekeknek
Mennyi? 25 ezer forint
Jelentkezés itt!

Hirdetés