Ha nem riadsz vissza egy kis rönkcipeléstől, ha szívesen tekernél a villányi borvidék lankáin, vagy csak egyszerűen beöltöznél rózsaszínbe, és úgy kocognál végig egy könnyed távot, akkor adunk néhány ötletet a nyárra.

hirdetés
Uránia Mozi

Szuper teljesítmény- és gasztrotúrák a villányi borvidéken

Június 22-én három program is lesz egyszerre a Gördülő Dűlők program keretein belül. A hegyikerékpárosokat egy 20 és 40 kilométeres mountain bike teljesítménytúra várja a Villányi-hegység gerincén, a túrázók egy tíz kilométeres gyalogtúrára nevezhetnek be, ahol a Tenkes-hegyi pincék mentén kóstolhatnak borokat és finom falatokat, a hobbi bicikliseket pedig egy élménybringatúra várja, mely kerékpárúton és országúton fut végig Villányból a Siklósi várba. Ez utóbbin több ponton is megkóstolhatjuk a helyi gasztronómia más-más finomságait: borokat, házi szörpöket, kézműves fagylaltot, süteményeket és stifoldert is.

Mikor? Június 22.
Részletek itt!


Csodás borvidéken kacskaringózó terepfutóverseny „ínyenceknek”

A Baranyai FutaBor Sorozat célja, hogy népszerűsítse a borvidéki futóversenyeket, ezáltal a helyi értékeket, és a baranyai borokat. A projekt egyik résztvevője a mecseknádasdi Fut a birtok, ahol három táv közül választhatnak a sportolók.

A Hetényi Pincészet második terepfutóversenyén a nevezők 21, 10 és 5 kilométeres távokon futhatnak végig a Mecsek szívében, ami már önmagában feledhetetlen élmény, hiszen az útvonalak csodás lankákon vezetnek majd végig. Akik mozognának, de kevésbé bevállalósak, azok sem maradnak hoppon, ők ugyanis válthatnak túrajegyet, amivel végig túrázhatnak a kívánt útvonalon.

Mikor? Június 29.
Részletek itt! 


A legbulisabb maraton a nyár legrózsaszínűbb fesztiválján

A Villányi Rozé Fesztiválon nem csak a boroké a főszerep. A fesztivál keretében rendezik meg a hivatalos negyed- és félmaraton futóversenyt a villányi szőlőhegyen, ami 10,5 és 21,1 kilométert jelent. Akit inkább a buli vonz, annak a rózsaszín futóversenyt ajánljuk, ahol igazi karneváli hangulatban, rózsaszín jelmezben kell teljesíteni a 3 kilométeres távot. A futás során fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, a verseny után pedig az indulók legötletesebb jelmezeit és kiegészítőt díjazzák.

Mikor? Július 13.
Részletek itt! 


Pécsi-tó át- és körbeúszás az úszás szerelmeseinek

A hetedik OrfűFitt Pécsi-tó átúszás és körbeúszáson két táv közül választhatunk: az 1800 méteres átúszás, valamint a 4200 méteres körbeúszás között. Az augusztusi versenyen garantált jókedv várja a sportolni vágyókat, az átúszók a Szomjas Vándor büfétől, a körbeúszók az OrfűFitt Jurtatábortól indulnak majd. A távok teljesítéséért kitűző és oklevél is jár, a korai nevezők pedig ajándék pólót is bezsebelhetnek.

Mikor? Augusztus 4.
Részletek itt! 


Éjszakai futóverseny csak az igazán bátraknak

Idén hatodik alkalommal futnak az igazán bátrak a villámgyors félmaratoni pályán, egy különleges helyszínen: a pogányi reptéren. Az elmúlt években mintegy kétezer részvevője volt az eseményeknek, és számos egyéni csúcs is megdőlt az éjszakai félmaratonon. A választható távok egyéniben 21,1, és 3,5 kilométer, félmaraton kétfős váltóban és az úgynevezett „szabadfutás”.

Mikor? Augusztus 24.
Részletek itt! 


Igazi bivalyoknak szóló akadályfutó-verseny az ökofaluban

Akitől nem áll távol a rönkcipelés, a sárban kúszás vagy a vizes erőfeladatok, annak érdemes naptárba vésnie szeptember 29-ét, a harmadik Bivaly Racing időpontját. A nevezőknek tíz erőfeladatot kell teljesíteni a kilenc kilométeres távon, ahol szinte bizonyos, hogy minden izomcsoportot meg fogunk mozgatni. A verseny során, teljesítménytől függően hosszabb vagy rövidebb úton juthatunk el a következő állomásra, de ha soknak találjuk a kilenc kilométert, nevezhetünk a gepárdfutamra, de a 7-14 éveseknek is készülnek a szervezők gyerekpályával.

Mikor? Szeptember 28.
Részletek itt!

Hirdetés