A DK lezártnak tekinti a 12 pontról szóló pécsi koalíciós tárgyalássorozatot

A DK-frakció két tagja, Kunszt Márta és Auth István egy tavalyi közgyűlésen

Január 21-én hozta nyilvánosságra a pécsi közgyűlés több momentumos képviselője a Péterffy Attila polgármesternek elküldött, 12 követelést tartalmazó levelet, amit a Momentum-frakció tagjai, egy kivétellel a DK-frakció tagjai és Mellár Tamás országgyűlési képviselő írtak alá. Ezt követően többfordulós tárgyalássorozat indult a városvezető koalíciót alkotó frakciók között. 

hirdetés
Uránia Mozi

Ezzel kapcsolatban juttatott el sajtóközleményt lapunkhoz a Demokratikus Koalíció pécsi képviselőcsoportja. Azt írják, bár “nem sikerült teljes konszenzust létrehozni”, a 12 pontról szóló tárgyalássorozatot a maguk részéről lezártnak tekintik.

A DK-frakció tagjai: Bognár Szilvia alpolgármester, Zag Gábor frakcióvezető, Kunszt Márta, Auth István, Siposné Bikali Éva.

Az alábbiakban a közlemény teljes szövegét olvashatják.

A 12 pont tárgyalása során nem sikerült teljes konszenzust létrehozni, de képviselői munkánkat – remélhetőleg a mihamarabb véget érő veszélyhelyzet után – intenzíven folytatjuk az összefogás legnagyobb létszámú tagjaként. 

Nyitottak vagyunk a további összefogásra és együttműködésre, a kampányban tett vállalásaink szerint, mert a választóink azok alapján szavaztak nekünk bizalmat.

Élni fogunk a Polgármester Úr által a megbeszéléseink során felajánlott lehetőséggel, és ha a legkisebb jelét érezzük annak, hogy bármely választási ígéretünk beváltása sérül, azt a közös frakcióértekezletünkön jelezni fogjuk Polgármester Úrnak és képviselőtársainknak is, bízva bölcsességükben, abban, hogy egységesen elkötelezettek tudunk maradni a vállalásaink teljesítése érdekében.

Ezzel a 12 pontról szóló tárgyalássorozatot a magunk részéről lezártnak tekintjük, mostantól beszéljenek a tettek.

Mindenki Pécsért DK frakció