A HARMAN pécsi üzeme is támogatja az idei Zsolnay Fényfesztivált, többek között a cég emblémájával ellátott buszt is láthatjuk majd városszerte.

hirdetés

– 2015-ben nyílt meg a pécsi gyárunk, és büszkék vagyunk rá, hogy máris sok szállal kötődünk Pécshez, az előző években is számos kulturális fesztivált támogattunk – hangsúlyozta Kórósi Péter, a HARMAN pécsi gyárának HR-vezetője, aki kiemelte, ezen kívül a tv-torony fényjátéka is a pécsi üzemben készült.

Ha pedig Fényfesztivál, akkor szinte magától értetődőnek látszik a HARMAN támogatása, hiszen a pécsi gyárban világszínvonalú fénytechnikai eszközök gyártása is folyik – így a kapcsolódás egyértelmű. Kórósi Péter ugyanakkor azt is leszögezte, a társaság fontosnak tartja a közösségi szerepvállalást, nem csak ebben az esetben.

A HARMAN emblémájával nemcsak magán a fesztiválon, hanem a város egyéb pontjain is találkozhatunk, hiszen egy olyan busz is járja majd Pécset, amely erre az alkalomra különleges külsőt kapott.

A HARMAN, amely a Samsung-csoporthoz tartozik, Magyarországon már több mint 20 éve jelen van. Pécsett 2015-ben nyílt meg a gyár a Szilva utcában, folyamatosan bővül és fejlődik, a munkatársak létszáma már megközelíti a 700 főt. Pécsett korábban elsősorban szórakoztatóipari és híradástechnikai termékek gyártása folyt, ehhez csatlakozott a közelmúltban az autóipari hangtechnikai termékek gyártása is. A cég hosszú távra tervez Pécsett, ezt mutatja, hogy komoly energiát fektetnek a munkaerő-utánpótlás biztosításába is, ősztől a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karával együttműködve indul a duális képzés. (x)

hirdetés

Hirdetés