A helyi termelőket segíti a város és az agrárkamara

A termelőkkel már egyeztetnek

Január 22-ig lehet kitölteni azt az online kérdőívet, amely a pécsi önkormányzat kezdeményezésére az agrárkamara közreműködésével készült, és kimondottan a helyi és környékbeli kistermelőket szólítja meg. Az önkormányzat sajtóközleménye.

hirdetés
Uránia Mozi

Közös kérdőívvel fordult Pécs önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a helyi és környékbeli termelőkhöz. Olyan pécsi, Pécs környéki termelők (őstermelők, mezőgazdasági vállalkozók, családi gazdaságok stb.) válaszait várják, akik termékeiket már most pécsi piacokon értékesítik, vagy a jövőben tervezik, hogy megjelennek azokon.

Varga Péter, a pécsi önkormányzat Gazdaságfejlesztési Főosztályának vezetője elmondta, hogy a felmérés célja, hogy a város megismerje a termelők nehézségeit és korlátait a piacra jutással kapcsolatban.

A kérdőív egyik fő feladata a szállítással, tárolással, személyzettel, reklámmal, adminisztrációval kapcsolatos problémák beazonosítása.

Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat több hasonló akciót is indított 2020-ban és 2021-ben. Kérdőívvel fordult a város a pécsi cégekhez a koronavírus okozta problémák feltérképezése érdekében, és lehetséges fejlesztési irányokkal kapcsolatban is megkeresett vállalkozásokat.

– Most a kistermelőknek igyekszünk segíteni. A kitöltött kérdőívek segíthetik a várost a jövőbeni, helyi termelők helyzetét javító fejlesztési elképzelések kidolgozásában. Azt szeretnénk, ha az ő véleményük is beépülne a város fejlesztési programjába – mondta az alpolgármester.

A kérdőívet január 22-ig lehet kitölteni, és itt érhető el.