A legjobb helyre mentek az állatkert látogatóinak adományai

Összesen 800 ajándékot adományoztak pécsi családok és gyerekek rászoruló, hátrányos helyzetű kisdiákoknak a Pécsi Állatkert és a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület hagyományos adventi jótékonysági akciójának keretében. Az ajándékcsomagokat hétfőn adták át a gyerekeknek a Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

hirdetés

Mint azt megírtuk, idén immár harmadik éve rendezte meg a Pécsi Állatkert és a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület azt a – „Plüssmaciért élő macit” elnevezésű – közös jótékonysági akciót, melynek keretén belül a pécsiek rászoruló gyermekek számára vihettek adományokat az állatkertbe advent első hétvégéjén, a jócselekedetet pedig az akcióban közreműködők kedvezményes, 500 forintos belépőjeggyel honorálták. A hagyományos állatkerti adománygyűjtés a napokban befejeződött, az összegyűlt csomagokat – melyek összesen 800 ajándékot rejtettek – hétfőn adták át a Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében.

Gyerekek ajándékoztak meg gyerekeket

A rászoruló kisiskolásoknak a csomagokat az akció ötletgazdái, Siptár Dávid, az állatkert igazgatója és Herbert Gábor, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének elnöke adta át.

Siptár Dávid és Herbert Gábor

Herbert Gábor elmondta, hogy a nagycsaládos egyesület vezetőjeként sok olyan pécsi családot ismer, ahol a gyerekek szerencsésebb közegben élnek és nevelkednek, mint azok, akiket az állatkerttel közösen idén megajándékoztak. Mint mondta, ezek a jobb körülmények között cseperedő gyerekek voltak azok, akik saját játékaikat, plüsseiket, könyveiket rászoruló társaik számára felajánlották.

800 adományból állították össze az adománycsomagokat

Kiemelte, hogy a hagyományos jótékonysági programjuk idén is elérte célját: megismertetni a kisgyerekeket az adományozás jóleső érzésével.

Mindenki kapott játékot, plüsst, könyveket

Siptár Dávid hangsúlyozta, hogy az állatkert újranyitása óta mindig nagy figyelmet szentelt a társadalmi felelősségvállalásra, a rászorulók, hátrányos helyzetűek támogatására.

Jó helyre mentek az adományok

Hozzátette, hogy az intézmény célja nem csupán az, hogy turisztikai attrakcióként szórakoztassa a látogatókat, hanem a szemléletformálás, az oktatás is, melynek jó példája az állatkertben jelenleg is zajló zoopedagógiai foglalkozássorozat, melyen a Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói is rendszeresen részt vesznek.

hirdetés

Hirdetés