A Magyar Honvédség fertőtlenítette a belvárosi óvodát

Katonák fertőtlenítették korábban a belvárosi óvoda épületét

Csütörtökön délelőtt a Magyar Honvédség fertőtlenítette a Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájának épületét – írja a pécsi önkormányzat mai közleménye.

Frissítés 18.30:

Mint ahogy azt a SzabadPécs „közvetetten hivatalos forrásokra” hivatkozva írta, értesüléseik szerint a belvárosi óvodát nem tudják kinyitni hétfőn, de még kedden és szerdán, november 4-én sem az Oktatási Hivatal döntése értelmében, a személyi feltételek hiánya miatt. A lap úgy tudja, hogy az intézmény dolgozói közül tízből hét koronavírusos. Mint írják, a kijelölt helyettesítő óvoda a Budai Nagy Antal utcai óvoda lett.

Korábban írtuk: 

Az intézmény dolgozói között 13 igazolt koronavírus fertőzött dolgozó van, három gyermekcsoport került járványügyi megfigyelés alá. A fertőtlenítés kapcsán Pécs polgármestere fordult a Baranya Megyei Védelmi Bizottság elnökéhez, aki az Operatív Törzs Ügyeleti Központjához továbbította a kérést, a Honvédség pedig csütörtökön délelőtt tett ennek eleget. A tagóvodában az Oktatási Hivatal ma hatályos rendelkezése szerint október 30-ig tart a rendkívüli szünet.

A Keleti Városrészi Óvoda székhelyintézményében jelenleg 3 dolgozó igazolt koronavírus fertőzött, ez az óvoda működését nem befolyásolja.

Kisebb változás áll be a koronavírus járvány miatt a pécsi Polgármesteri Hivatal Kossuth téri egységében. Az ügyfeleket változatlanul fogadják, ám tájékoztatásuk és az ügyiratok átadás-átvétele egy üvegajtó nyílásán keresztül történik a rendelkezés visszavonásáig – áll a közleményben.

hirdetés

Hirdetés