A pécsi Fidesz Vári Attilát ajánlja polgármesterjelöltnek

A Fidesz Pécsi Csoportja szerda este közleményt adott ki: a tisztújító közgyűlés az elnök személyéről és a polgármesterjelölt személyéről is döntött. Utóbbi akkor emelkedik jogerőre, amennyiben azt a párt országos testülete is jóváhagyja.

A Fidesz Pécsi Csoportjának közleménye:

„Több fontos kérdésről is döntött a Fidesz Pécsi Csoportja szerdán este.

Többek között a következő két esztendő elnökségéről és az ősszel esedékes önkormányzati választásokon indítandó polgármesterjelölt személyéről is döntést hozott a Fidesz Pécsi Csoportja szerdán este.

A Fidesz Pécsi Csoportja a tisztújító közgyűlésen titkos szavazással, a szavazatok 88 százalékával dr. Hoppál Péternek szavazott bizalmat újabb két esztendőre az elnöki poszton. Két évre alelnöki megbízatást nyert a szintén titkos szavazáson erősorrend szerint dr. Őri László, Guzsvány Attila, dr. Páva Zsolt és Kövesi Mária.

A gyűlés egyben az őszi helyhatósági választásokat megelőző polgármesterjelölő rendezvény is volt.

Dr. Páva Zsolt, aki több mint tíz éve vezeti megszakítás nélkül a várost, s akit összesen négyszer választottak polgármesterré a pécsiek, a gyűlésen bejelentette: nem kívánja ismét megmérettetni magát a 2019-es önkormányzati választásokon.

Dr. Páva Zsolt Vári Attilát, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót ajánlotta polgármesterjelöltnek a csoport számára.

A jelölést megerősítette az újonnan megválasztott elnökség a leköszönő elnökséggel egyetértve, ezt követően a csoport 80 százalékos támogatással döntött, hogy polgármesterjelöltnek ajánlja Vári Attilát a Fidesz országos testületei felé.

Vári Attila a jelölést megtiszteltetésnek vette, azt elfogadta.

A Fidesz polgármester-jelölési eljárásának megfelelően a Pécsi Csoport ajánlása akkor emelkedik jogerőre, amennyiben azt a párt országos testülete, a Választási Előkészítő Bizottság is jóváhagyja; a jóváhagyó döntést június végéig hozza meg a testület.”

hirdetés

Hirdetés