Pedagógusnap alkalmából a Palatinus szálló Bartók-termében köszöntötte a tanárokat, tanítókat a Pécsi Tankerületi Központ hétfőn este. Az ünnepségen elismerő díjakat is átadtak.

Ünnepélyes keretek között, a Palatinus szálló Bartók-termében köszönte meg a pedagógusoknak az egész éves munkát a Pécsi Tankerületi Központ. Az ünnepségen Páva Péter, a tankerület igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Páva Péter beszédében hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a pedagógusok elismertsége, megbecsülése és munkakörülményei folyamatosan javuljanak. Az igazgató kiemelte, nyolcvan intézményből hívtak meg kollégákat, de az egész pedagógustársadalomnak próbálják megköszönni a munkáját, mint mondta, köszöni az összes pedagógusnak az erőn felüli teljesítményt. Páva Péter azt hangsúlyozta, a magyar jövő a pedagógusok kezében van.

Az eseményen 75 pedagógus kapott elismerő oklevelet a 2018/2019-es tanévben végzett kiemelkedő munkájáért.

Az ünnepségen adták át a Pécsi Tankerületi Központ Közneveléséért Díjait is. Tehetséggondozás kategóriában Gál Éva, a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium; hátránykompenzáció kategóriában dr. Kovácsné Barta Ágnes, a pécsi Jurisics utcai Általános Iskola; közösségfejlesztés kategóriában Strasser Péter, a komlói Kenderföld-Somág Általános Iskola; életmű kategóriában Balánné Kovács Ágnes Mária, a pécsi Árpád fejedelem iskolaközpont és dr. Sárkányné Lengyel Mária, a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanára vehette át az elismerést.

Három tanárt pedig állami-központi kitüntetés elnyerése okán köszöntöttek: Zöldi Éva a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat, Nagy Mária és Simon Péter a Rácz tanár úr életműdíjat vehette át a tanév közben.