A városvezető frakciószövetség összegyűjtötte a „fideszes fake news” legjeit

Közleményükben azt írják, mostantól hetente igyekeznek összegyűjteni, hogy miről nem mondtak igazat a helyi fideszes politikusok, és a fideszes helyi médiumok. A szöveget teljes terjedelmében közöljük.

Az FFN jelenti

A továbbiakban hétről hétre igyekszünk összegyűjteni, hogy az előző időszakban miről nem mondtak igazat a Fidesz pécsi potentátjai, és a kormányhoz hű helyi médiumok. Meglátásunk szerint ezek voltak az elmúlt hét Fideszes Fake News legjei:

Kővári János a bama.hu hasábjain ezt állította:

»Kiszorulnak a helyiek az új vásárcsarnokból

Lassan befejeződik az előző városvezetés alatt elindított Vásárcsarnok-projekt. Kővári János a beruházás egyik ötletgazdájaként a Dunántúli Naplónak kifejtette, a jelenlegi vezetés miatt a helyi termelők nem kapnak elég lehetőséget majd az új épületben.«

Az igazság ezzel szemben az, hogy a pécsi városvezetés kiemelten kezeli a helyi és környékbeli termelők helyzetbe hozását. Ennek érdekében együttműködik a szakkamarával, és kimondottan őstermelőknek szánt pályázatot is kiírt, az ezen nyertes gazdálkodók termékeivel, és a korábban már megszokott portékákkal is találkozhatnak a pécsiek az új vásárcsarnokban.

Annak is örülünk, hogy Kővári János örül a fejlesztésnek, ám szeretnénk hangsúlyozni, hogy ha a jelenlegi városvezetés nem dönt arról, hogy városi pénzből megelőlegezzük a szükséges összeget, akkor képviselő úr most nem tudna minek örülni, mert mostanra teljesen szétesett volna a projekt.

A bama.hu azt állítja, hogy »a baloldali sajtó részvételével tartottak inkább sajtótájékoztatót« a volt bőrklinika ügyében. Ugyanebben a cikkben Kővári János, fideszes parlamenti képviselőjelölt szerint »felmerülhet a gyanú, hogy az egész liciteljárás, csereügylet, hatósági eljárások és libegőtervek, mind-mind porhintések, a választások előtt nem vállalták fel a baloldaliak az újabb botrányt. Leszögezte, azt követően, hogy egy évvel ezelőtt elindították az aláírásgyűjtést a Mandulás kempingbe tervezett luxuslakópark megépítésével szemben, most is úgy gondolják, meg kell védeni a területet a pécsiek számára.«

A valóság ezzel szemben az, hogy a pécsi önkormányzat minden egyes sajtótájékoztatójáról minden Pécsett jelenlévő bejegyzett sajtóorgánum meghívást kap. Ezzel a meghívással a kormányhoz hű sajtóerők rendszeresen nem élnek, ha olykor mégis, akkor rácsodálkoznak, hogy milyen kevesen vannak ezeken az eseményeken. A valóság tehát a kormány szócsövében megjelentekkel szemben az, hogy az adófizetők pénzén fenntartott kormányoldali média rendszeresen és szándékosan távol marad a pécsi városvezetés sajtótájékoztatóinak szinte mindegyikéről.  

A Kővári Jánosban felmerült gyanúk alaptalanok. Amennyiben a pécsiek többsége támogatja a fejlesztést, szívesen látjuk majd a libegő átadó ünnepségén. Feltehetően addigra már úgy emlékszik, hogy az ő ötlete volt a fejlesztés. Már most szólunk: a valóság ezzel szemben az, hogy nem, nem az ő ötlete volt.

Kővári János legutóbbi aggodalmai idején meg sem találta a Mandulás kempinget, ezért jobb híján az út túloldalán lévő játszótérért aggódott. 

»Péterffy Orbánról beszélt a városi ünnepen – Kiakadt a belvárosi lelkész!« címmel közölt cikket a PécsAktuál című, saját állításuk szerint független, valójában a kormány propagandagépezetét erősítő lap. Ebben Kisóvári-Németh Norbert református lelkész kijelentette: »…az elvben mindannyiunkat képviselő polgármester a törpe és hangos kisebbség felforgató propagandáját mondta fel legócskább kampányszólamként!«

Ez nyilván egy vélemény, e tekintetben nem is beszélhetünk valódi fake news-ról. Ám a cikk címével ellentétben a valóság az, hogy Péterffy Attila március 15-i beszédében egyszer sem említette Orbán Viktor nevét. Beszélt 12 évnyi hadakozásról, hátradőlve dőzsölésről, oligarchákról, putyini pusztításról és az orosz vezér kicsi, de hűséges barátjáról.

Amennyiben ezek alapján Orbán Viktor neve ugrott be a lelkész úrnak és az újságnak, azt tekinthetjük egyfajta beismerésnek, amire a mi reakciónk nem lehet más, csak annyi: köszönjük!

Péterffy Attila beszédében szólt még egyébként a békéről, szabadságvágyról és felszabadultságról, bizakodásról, fejlődésről, európai Magyarországról, 1848 szelleméről. A teljes beszédet itt tekinthetik meg:

https://www.facebook.com/pecsma.hu/videos/500764391433634/

Kővári János nyilván Facebook-oldalán sem tétlenkedett. A málomi kutyafuttatónál forgott a kamera. A poszt arról szól, hogy a helyi kutyás közösség tagjaival »együtt sikerült elérni, hogy ez a terület megmaradjon (sic!) annak, ami: kutyafuttató!« 

Az igazság ezzel szemben az, hogy a területet a városvezetés is pontosan úgy kezeli, ami: kutyafuttató. A Biokom pedig folyamatosan fejleszti a területet. Mint kutyafuttató. Mert ez egy kutyafuttató. 

Pécs Jövője Frakciószövetség”

Hirdetés