A Völner-ügy kulcsszereplője a pécsi egyetemen intézhetett sikeres vizsgákat Rogán kabinetfőnökének a nyomozati anyag szerint

Völner Pál korábbi államtitkárt, fideszes országgyűlési képviselőt decemberben hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. A gyanú szerint Völner alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, és cserébe különböző ügyeket intézett neki.

hirdetés
Uránia Mozi

Schadl György telefonbeszélgetéseit a hatóság hónapokig lehallgatta. Az ügy közel kétezer oldalas nyomozati anyaga a 444.hu birtokába került, a lap több cikket is közöl a következő napokban a témában.

Első cikkükből kiderül: Schadl Györgyöt sokan keresték például azért, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében. A nyomozati anyag szerint Schadl segített is ezeknek a vizsgáknak az elintézésében, közbenjárt például Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám érdekében is. Nagy a Pécsi Tudományegyetem jogi karának hallgatója.

A cikk több telefonbeszélgetés leiratát is közli a nyomozati anyagból. Schadl például május 25-én a Pécsi Tudományegyetem Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszékének egyik tanársegédjével beszélt, a nyomozók szerint Rogán Antal kabinetfőnökéről. A nyomozati anyag, a telefonbeszélgetés leirata szerint a tanársegéd gyakorlatilag megüzente Schadllal Rogán emberének, hogy sikerült a vizsgája, pedig Nagy Ádám ott sem volt a vizsgán.

Egy másik esetben pedig Schadl megígérte egy végrehajtónak, hogy a lánya vizsgájának ügyében közbenjár a kar dékánjánál. 

FRISSÍTÉS: a 24.hu megkeresésére a PTE közölte, etikai- és vizsgaszabályok megsértésének gyanúja miatt vizsgálatot indítanak az ügyben, és annak lezárulta után tájékoztatják a közvéleményt.

Hirdetés