Az első éjszaka jogának törvényesítéséről beszélt Mellár, az MSZP-P-s politikus

Az első éjszaka jogának törvényesítését vizionálta Mellár Tamás, a MSZP-P-s politikus a Parlamentben. Akinek még fütyülnie is kellett a Fidesz miatt. A baloldali politikus a munka törvénykönyvének a munkaidő-beosztás – önkéntesen vállalható – megváltoztatásáról szóló módosításához szólt hozzá. 


Az MSZP-P-frakciószövetségben ülő Mellár Tamás bírálta a munka törvénykönyvének tervezett módosítását, amelyet rabszolgatörvénynek nevezett, ahogyan ezt a baloldali pártok szigorúan – vélhetően pártutasításra – egységesen kommunikálják.

Mi fog ezután jönni Magyarországon? Februárban majd behozzák az első éjszaka jogának törvényét? Hiszen, ha már megteremtették a mostani törvénnyel a jobbágyságot, akkor ahhoz jár ez is – vetette fel.

Arról szólt, hogy kétszeres Marshall-segélynyi európai uniós támogatásból csak egy olyan gyarmati gazdaságot tudtak létrehozni, amely csak úgy tud működni, hogy megfosztják a dolgozókat a jogaiktól – jelentette ki az ellenzéki képviselő, hozzátéve: a kormánypártiak nem hagynak más lehetőséget egy olyan békés professzornak sem, mint ő, fütyülnie kell, mert különben a kormánypártiak „fütyülnek rá”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára megerősítette: a törvényjavaslat célja, hogy aki akar és tud, az dolgozhasson és az meg is érje neki. Ezért támogatja a kormány, hogy a dolgozók önként vállalt munkavégzésre kapjanak lehetőséget – közölte.

Szerinte ha valaki az ellenzéki felszólalásokból indul ki, akkor azt hiszi, hogy Magyarország egy folyamatosan pusztuló hely, de ezt cáfolják a többi között a foglalkoztatási adatok, a bérek emelkedése, a nyugdíjak értékének növekedése. Magyarország olyan hely, ahol meg kell küzdeni a jobb életért, de amely kis lépésekkel, jó irányba halad – tette hozzá.

Az államtitkári felszólalás közben ellenzéki képviselők folyamatosan bekiabáltak, mire az ülést vezető Hiller István csengetett, Dömötör Csaba azonban azt mondta, bírja a hangzavart, és nem irigyli a parlamenti alelnököt a pártja miatt. A szocialista politikus azt kérte az államtitkártól, tartózkodjon az Országgyűlés alelnökének bírálatától.

Hirdetés