Stílszerűen a Civil Közösségek Háza kertjében mutatta be az Összefogás Pécsért Egyesület elsőre öt képviselőjelöltjét. A tavaly elindított Szövetség Pécsért mozgalom keretében csatlakozó jelöltek mindannyian a civil szférából érkeztek, és helyben több éves tapasztalattal és beágyazottsággal rendelkeznek – írja közleményében az egyesület.

– Az állandó tagadásra és a rombolásra nem, de a közös városépítésre nyitottak vagyunk minden olyan szervezet felé, amely ezt a célt helyezi előtérbe – mondta a képviselőjelölteket bemutató sajtótájékoztatón Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke, aki szóba hozta a helyi baloldal által alapított Mindenki Pécsért Egyesületet is, amelyet szerinte csak a Fidesz-ellenesség vezet, városépítő programjuk nincs.

Kővári szerint ez a tömörülés ráadásul nem civil jelölteket állít, hanem fedőnév alatt elsősorban baloldali politikusokat akarnak civil köntösbe bújtatni.

– Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy az ÖPE 2002-es alapítású, és a kezdetektől fogva a pécsieket, a lokálpatriotizmust és a keresztény értékeket, valamint a fenntarthatóságot helyeztük tevékenységünk középpontjába – hangsúlyozta az ÖPE elnöke.

Az Összefogás Pécsért Egyesület legfontosabb programelemei a 2010 és 2014 között megalkotott Fenntartható Városfejlesztési Stratégia megvalósítása, valamint a helyiek minél hatékonyabb bevonása a város közügyeibe.

– Pécset a pécsiek tudják a legjobban irányítani, mert akik itt élnek, azok ismerik legjobban a városukat. Mi szeretjük a városunkat, ezért teszünk érte, és nem a haszonszerzés vagy a hatalom a célunk – mondta Kővári.

A sajtótájékoztatón bemutatták az első öt képviselőjelöltet is, akik a helyi civil szférából érkeztek, és többüknek már komoly közgyűlési tapasztalatai is vannak. Az uránvárosi, nyugati városrészt Varga Zsanett képviseli, aki az Életmód Egyesület vezetője. Kertvárosban Varga Péter a lakásszövetkezet egyik frontembere, korábbi önkormányzati képviselő indul. Árpádváros és Postavölgy választóit a környezeti fenntarthatósággal évek óta foglalkozó Tóth Róbert közgazdász fogja megjeleníteni. Pécsbánya és környéke képviseletében az évek óta ott élő, több keleti városrészi civil szervezet vezetője, korábbi képviselője, Vozár Pál indul az őszi önkormányzati választásokon. Míg a Somogy-Vasas-Hird városrészt a korábbi éveknek megfelelően Berényi Zoltán képviselné, a Vasasért Egyesület vezetője jelenleg is önkormányzati képviselő. Végül Kővári János még elmondta, hogy ő személy szerint pedig az ÖPE legfőbb támogatóit, a Belváros és a Mecsekoldal polgárait is képviselni fogja.

Berényi Zoltán
Tóth Róbert
Varga Péter
Vozár Pál
Varga Zsanett

Hirdetés