Az ország legjobbjai között a kigyúrt pécsi pókember

Tamási Patrik street workout edző, az „utcai gyúrás” ikonikus pécsi alakja már a tavalyi Ninja Warriorban is bizonyított, a napokban pedig a híres fitneszvlogger, Jay’s workout videósorozatába is bekerült. Patrik Magyarország legjobb street workoutosait gyarapítja, a videóban pedig az edzéseiről, módszereiről mesél. 

hirdetés
Uránia Mozi

Tamási Patrik 14 évesen kezdte el a parkourt. Javarészt egyedül próbálta ki a tévében látott, legkevésbé sem veszélytelen akrobatikus elemeket. Hamar egyértelművé vált számára, hogy ebben a mozgásformában rejlik a jövője, nem sokkal később pedig egy pécsi csapat is összekovácsolódott. Velük még az X3M Parkouring World Championship nevű világversenyre is kijutottak Berlinbe, ahol nagyon szép eredményeket értek el. Azóta Patrik váltott a parkourról az utcai gyúrásra, és nemcsak versenyző, hanem edző és tanár is. Nemrég pedig bekerült a híres fitneszvlogger, Jay’s workout videósorozatába is, melyben Magyarország legjobb street workoutosait gyűjti össze.

– Jay, vagyis Tar Gábor már régóta ismert személy a streetworkoutos közösségben. Rengeteget járt versenyekre, bemutatókra, találkozókra. Egy-két éve döntötte el, hogy országnak-világnak látnia kell a tehetséges magyar utcai gyúrósokat, és elindította vlogját – meséli a pécsi edző.

Patrikot már jóval ezelőtt megkereste Gábor, de idő hiányában csak most tudták elkészíteni a sorozat legújabb részét közösen. A pécsi edző már csak azért is volt kötelező tétel Jay videósorozatában, mert eredményei miatt számos sportoló hivatkozott rá a korábbi fejezetekben.

– Úgy érzem, ez a rész kicsit tisztelgés is a karrierem előtt, hiszen szerencsére már jó eredményeim vannak Magyarországon. Jó érzés ez, mivel alapvetően amiatt kezdtem el sportolni, hogy motiváljak embereket, és megismertessem a mozgás örömét egy szélesebb közösséggel is – teszi hozzá Tamási Patrik.