Több ponton is változik a parkolási rend Pécsen február elsejétől. A következőkben összefoglaljuk, mire kell figyelni az autósoknak.

A parkolási rendelettel kapcsolatban még tavaly decemberben hozott döntést a pécsi közgyűlés. Arról, hogy a módosításra miért volt szükség, korábban már írtunk, most csak azt részletezzük, milyen változásokra kell számítani a következő hónap elejétől:

– A II. parkolózóna területe bővül a Nyár utcával, a Rókusalja utcával, a Tavasz utcával és a Xavér utcával. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy Xavér utcának azon szakaszán, ahol a Baptista Szeretetszolgálat szeretetotthona található, továbbra sem kell fizetni a várakozásért.

– Szintén a II. zónába kerül a Majorossy Imre utcának az Ágoston tértől a Király utcáig tartó szakasza, és annak „védett” jellege megszűnik.

A korlátozott várakozási övezetek is bővülnek az alábbiak szerint:

– Az 1. korlátozott várakozási övezetbe kerül az Aradi Vértanúk útja díszburkolattal ellátott szervizútja, a Nyíl utca és a Mecsek utca a korábbi 1.4. védett övezetből, illetve a Kodály Zoltán utca 2–8. számú társasházak közötti szakasza.

– A 2. korlátozott várakozási övezetbe kerül a Kálvária utca a korábbi 1.4. védett övezetből, és emellett jelentősen bővül az övezet területe a Magaslati út, a Hunyadi János utca, a Hegyalja utca, a Losonc utca és az Ágota utca irányába.

– A 3. korlátozott várakozási övezetbe kerül teljes hosszában a Szilágyi Dezső utca, a Tompa Mihály utca, az Ungvár utca, a Vas Gereben utca. Illetve bővül az övezet területe további 5 utcával: Kassa utca, Kandó Kálmán utca, Nagyszeben utca, Dárda utca és a Semmelweis utca Kolozsvár utca – Mártírok útja közötti szakasza.

Akik a korlátozott várakozási övezetben laknak, lakcímkártyájuk bemutatásával továbbra is válthatnak ki a Biokom NKft. központi ügyfélszolgálati irodájában egy évre szóló engedélyt, amelynek birtokában korlátozás nélkül várakozhatnak a területeken. Egyéb esetben az övezetekhez tartozó utcákban munkanapokon 8 és 18 óra között legfeljebb 120 percig lehet várakozni gépjárművel.

Hirdetés