Tizenhat országos és négy regionális verseny díjazottjait köszöntötték, illetve átadták az elismeréseket a 2017/2018-as tanév legjobb pécsi és baranyai általános- és középiskoláinak kedd délután a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának dísztermében.

Az Oktatási Hivatal idén is megtartotta tanévzáróját, ahol azokat a kiemelkedően teljesítő diákokat jutalmazta, akik a regionális és országos tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el. De nem csak egyénileg díjazták a fiatalokat: általános- és középiskolák is kitüntetésben részesültek.

– Jó érzés látni, hogy Pécs legnagyobb dísztermei is megtelnek minden évben a díjazottakkal – mondta köszöntőjében Őri László, Pécs alpolgármestere.

– Pécs város jövője a ti kezetekben van – fordult a diákok felé –, hiszen a közös jövő tervezéséhez elengedhetetlen a jól és magasan képzett munkaerő. A tudásotokkal, rátermettségetekkel, elkötelezettségetekkel az idősek után kell építenetek az elkövetkező évtizedeket.

Őri szerint Pécs jövője a fiatalok kezében van

Elmondta, külön szót kell ejteni a szülők támogatásáról, ami elengedhetetlen a jó eredmények eléréséhez. Ugyanígy a pedagógusok segítsége is, akik a napi munka mellett is erőn felül foglalkoznak a tehetséges diákokkal.

A megjelent díjazottakat Ritter Betty, az Oktatási Hivatal főosztályvezetője is köszöntötte.

– Sokkal több tehetséges diák van azokon kívül is, akik itt ülnek. A különbség, hogy a jelenlévők hozzá is tettek valami pluszt, áldoztak a szabadidejükből, néha lemondtak hobbijaikról pár órára. Tettek azért, hogy a tehetség ajándékát kibontsák – fogalmazott.

Rengeteg tehetséges fiatal kapott elismerést

– Az ország a legtehetségesebb diákokra építhet. Az iskola pedig tulajdonképpen egy létra, amin továbbjuthattok egy eredményes jövő felé – mondta.

Az Oktatási Hivatal által szervezett tanulmányi versenyek egyéni tanulói eredményei alapján a 2017/2018-as tanév legjobb

– pécsi általános iskolája: a Jókai Mór Általános Iskola;
– baranyai általános iskolája: a szigetvári Istvánffy Miklós Általános Iskola;
– pécsi középiskolája: a Janus Pannonius Gimnázium;
– baranyai középiskolája: a Pécsi Szakképzési Centrum Mohácsi Radnóti Miklós Szakközépiskolája.