A Pécsi Törvényszék szabadságvesztésre ítélte azt a két családot, akik egy buszmegállóban verekedtek össze Pécsen. Egy férfi az eset során életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak egymás rokonai, két családból származnak. A két család már régóta nem jönnek ki jól egymással, szóban és a Facebookon is rendszeresen kritizálták egymást addig, míg megállapodtak abban, hogy a két család közötti nézeteltérést verekedéssel oldják meg.

hirdetés

Ezt követően 2015 áprilisában Pécsett egy buszfordulóban, este 10 órakor találkoztak. A két résztvevő a verekedéshez különböző eszközöket, fejszenyelet, kaszát tartott magánál. A folyamatosan a helyszínre érkező családtagok kölcsönösen bántalmazták egymást, a náluk lévő eszközökkel is, majd egyikük egy gázriasztópisztollyal nem célzott lövést adott le.

A verekedés során az egyik férfi egy farúddal ütötte meg ellenfelét, aki ezt követően a földre rogyott, majd egy másik férfi oldalba rúgta, aztán még kétszer fejszével fejbe vágták. A megvert férfi a verekedés során súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, de mégsem a verekedésbe halt bele.

A Pécsi Törvényszék a fejszés férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, míg a többi tíz vádlottat garázdaság bűntettében bűnösnek mondta ki és ezért velük szemben szabadságvesztést szabott ki, melyek tartama 1 évtől 3 év 6 hónapig terjedt. Az első-, heted- és nyolcadrendű vádlottak kivételével a bíróság a szabadságvesztés végrehajtását próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen részben a vádlottak és védőik jelentettek be fellebbezést, míg az ügyész az esetleges fellebbezés bejelentésére három munkanapi határidőt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős.

Hirdetés