Brutálisan megrongálták a pécsi vasútállomás zongoráját

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Durván megrongálták a pécsi vasútállomásra kihelyezett zongorát, leszaggatták több billentyű csontburkolatát, az egyik pedált, valamint a fedéltartót is elvitték. A pécsiek felháborodtak az eseten – derül ki az atv híradójából.

Bizonyára a zenekedvelő pécsiek, és a vasútállomáson megfordulók is örömmel fogadták a hangszert, melyen mindenki kedvére játszhatott. Nemrég mi is írtunk arról, milyen kedves előadáson és koncerten szólalhatott meg a hangszerek királynője.

A zongora most folyamatos javításra szorul, mivel súlyos károkat szenvedett. A javító szakember, Balogh Csaba a híradóban elmondta, a pedál leszakadt, a hangszert kitámasztó rudat és a kottatartó részt is letörték.

Biber Anett, a MÁV szóvivője elmondta azt is a rövid videóban, hogy 10 billentyű csontburkolatát távolították el, az egyik pedált és a zárófedél tartóját is elvitték. Folyamatosan javítják a hangszert, műhelymunkára is szükség lesz.

A csarnokban egyébként a kamerák rögzítették a tetteseket. Mint a híradóból kiderül, a MÁV illetékesei átadták a felvételeket a rendőrségnek, és feljelentést tettek.

Hamarosan talán újra lehet használni a zongorát.

További részletekért és a híradó videójáért kattints ide.

A kiemelt kép forrása: MTI/Vasvári Tamás

Hirdetés