Burján Csaba: „Megtanultam, hogy olimpiai bajnokként súlya van a szavaimnak”

Burján Csaba olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Kínát sértő Instagram-posztja miatti egyéves eltiltásával kapcsolatban a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az egyéves eltiltásnál enyhébb büntetésre számított, ugyanakkor tettét megbánta és elfogadja a döntést.

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség etikai és fegyelmi bizottsága Kínát sértő Instagram-posztja miatt egy évre eltiltotta Burján Csaba pécsi olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázót, az említett poszt miatt pedig lemondott a válogatott kínai vezetőedzője, Csang Csing Lina is.

A gyorskorcsolyázó az üggyel kapcsolatban a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az egyéves eltiltásnál enyhébb büntetésre számított.

– Meglepett az időtartam, rövidebb eltiltásra számítottam. De mivel ismerem a hátteret, tudom, mekkora problémát generált meggondolatlan cselekedetem, elfogadtam a döntést. Mostantól egyetlen feladatom van: előrenézni, és felkészülten visszatérni a jégre mondta a lapnak.

Noha a pécsi versenyző az eltiltási határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül írásban fellebbezést nyújthatna be, az interjúból kiderül, hogy Burján nem fellebbez a döntés ellen: „vállalni akarja a tette következményét”.

Burján emellett kitért a közösségi média témájára is:

„A közösségi médiát másként kell kezelnem, eddig én a barátaimmal való kommunikációra használtam, ezt át kellett értékelnem. Megtanultam azt is, hogy olimpiai bajnokként súlya van a szavaimnak, figyelnem kell arra, mit mondok és hogyan. Megtanultam azt is, hogy minden országnak megvannak a szabályai, és megértettem azt is, hogy Ázsiában a posztom egészen más hatásokat vált ki, mint a világ más tájain – arrafelé érzékeny témát érintettem, ma már tudom. Egy életre megtanultam.”

Az interjúból továbbá kiderül, hogy Burján eltiltása alatt is látogathat edzéseket, még ha nem is a válogatottét.

A 25 éves versenyző természetesen nem adja fel a sportágat, mint mondta, „gyávaság lenne így befejezni”.

hirdetés

Hirdetés