Hétfőn kora délután Csizi Péter, a Fidesz-KDNP baranyai 1-es választókerületének jelöltje leadta a választási irodán a támogatói íveket, a szükséges mennyiség több mint háromszorosát gyűjtötték össze alig fél nap alatt.

Hétfőn reggel vehették fel a pártok képviselői azokat az íveket, amelyeken a választópolgárok képviselőjelöltet ajánlhatnak, ahhoz, hogy valaki hivatalosan is jelöltté váljon az április 8-i voksoláson, legalább 500 érvényes ajánlásra van szükség. Csizi Péter, a Fidesz-KDNP pécsi 1-es választókerületének jelöltje hétfőn kora délutánra már teljesítette is ezt az elvárást, az 500 aláírás több mint háromszorosát, 1639 ajánlást adott le a pécsi választási irodán. Ezzel az országban egyébként az elsők között adta le a támogatói íveket a képviselőjelöltek között.

Nagy volt a forgalom délelőtt a Fidesz-irodákban, Páva Zsolt polgármester is aláírta a támogatói ívet

A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje elmondta, nem fejezik be a munkát, a korábban már jól ismert támogatói ívekre ezután is gyűjtik aktivistáik, munkatársaik az aláírásokat, házról házra járva a választókerületben. Így mindenki, aki csatlakozni akar, még megteheti.

Az országban az elsők között adta le az íveket Csizi Péter

Csizi Péter arra is utalt, mi az oka annak, hogy ilyen sok támogatást kapott ilyen rövid idő alatt. Mint fogalmazott, úgy látja, nagy várakozás volt és van az április voksolással kapcsolatban. Csizi Péter azt mondta, sokan úgy látják, hogy ez a voksolás nem a pártokról szól, nemzeti ügyünkben megyünk választani.

– Ez a választás Magyarországról szól, nekünk pedig Magyarország az első – hangsúlyozta Csizi Péter.

Hirdetés