Döbbenetes: átmászott a kordonon és leköpte a buszsofőrt egy férfi egy pécsi járaton

Március 26-án, csütörtök délelőtt a 4-es járaton egy férfi Meszes buszmegállóban átmászott a koronavírus-járvány miatt kihelyezett kordonszalagon, majd előbb inzultálta, aztán leköpte a sofőrt. A diszpécser az autóbuszvezető jelzésére azonnal értesítette a rendőrséget. A férfi végül a helyszínről távozott. A megdöbbentő esetről a Tüke Busz Zrt.  számolt be közleményében. 

hirdetés

Az autóbuszvezetőt a rendőrség kihallgatta, valamint a társaság üzemorvosa a fertőzés lehetőségének kizárásáig javasolta az érintett buszvezető önkéntes házi karanténba vonulását. Az autóbusz a Diófa utcai telephelyre került, a Tüke Busz Zrt. a vizsgálatok idejére a járművet lezárta. A busz a hatósági vizsgálatok, valamint az alapos fertőtlenítés és takarítás után állhat vissza a forgalomba.

A Tüke Busz Zrt. az autóbuszvezetők védelmében hozott intézkedései között megszüntette az első ajtós felszállítási rendet, a buszvezetők nem árulnak jegyet, és a cég szalagkordon kihelyezésével is védi járművezetők egészségét. A társaság továbbra is biztosítja Pécsett a közösségi közlekedést, mindent megtesz annak érdekében, hogy a tömegközlekedéssel utazók biztonságban elérjék úti céljukat. A Tüke Busz Zrt. ugyanakkor határozottan visszautasít minden, a munkatársait veszélyeztető verbális vagy fizikai támadást, fenyegetést, erőszakot.

A társaság arra kéri utasait, hogy az autóbuszvezetők egészségének megóvása érdekében tartsák be a koronavírus-járvány idejére hozott rendelkezéseket.

Hirdetés