Gyors wifihálózat segíti a tanulást a pécsi Illyés Gyula Általános Iskolában, a rendszert csütörtökön adták át. Az új, országos program révén a diákok, de a tanárok is használhatják a vezeték nélküli netet az iskola minden részén.

Csütörtökön adták át azt a gyors wifirendszert a pécsi Illyés Gyula Általános Iskolában, amely révén a tanintézmény minden pontján elérhető a vezeték nélküli internet, jó minőségben.

Az átadón Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, egy országos programot indítottak, amelynek célja, hogy – a pécsi intézményhez hasonlóan – 3500 állami fenntartású általános- és középiskolában alakítsák ki a vezeték nélküli internetlehetőséget, nagyon sok helyen a munka már be is fejeződött.

– Az volt a cél, hogy ne legyen olyan diák Magyarországon, aki ne szerezné meg a szükséges digitális tudást – hangsúlyozta a helyettes államtitkár, hozzátéve, így a tanároknak is módjuk nyílik arra, hogy bevonják az oktatásba a digitális eszközöket.

Vári Attila és Solymár Károly Balázs az átadáson

Az eseményen Vári Attila, Pécs polgármesterjelöltje elmondta, gyakorló szülőként is tapasztalja, hogy a megfelelő, de biztonságos internethasználat a diákoknak mekkora lehetőséget ad. Nagyon fontos, hogy az iskolákban ilyen rendszerhez juthassanak a diákok, hiszen a 21. században ez az oktatás egyik jelentős alapját kell, hogy képezze. Mint mondta, arra van szükség, hogy ez a fejlesztés Pécsett tovább folytatódhasson.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a pécsi iskolában a Diák-Háló Program keretében elkészült vezeték nélküli internet nagy segítséget jelent a tanároknak például az e-napló használatában (akár okostelefonjaikon is), de az órákon digitális tananyagot is oktathatnak, ehhez a diákoknak is tablet áll rendelkezésükre. Fontos megjegyezni, hogy a wifi tartalomszűrővel rendelkezik, azaz a gyerekek biztonságos tartalmakat böngészhetnek.

Hirdetés