A közelmúltban átadott Fogászati Oktatási Központjában kezdhetik szeptemberben a tanévet a pécsi fogorvoshallgatók, míg a járóbeteg-ellátás már augusztus 8-tól itt folyik – tájékoztatta lapunkat a PTE.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a PTE új Fogászati Oktatási Központját tavasszal adták át, a 2750 négyzetméter hasznos alapterületű, ötszintes létesítmény az orvoskar épületével szemben, a Tüzér utca 1. szám alatt épült fel a Széchenyi 2020 program keretében, közel 2,7 milliárd forintból.

Az egyetemi közlemény szerint dr. Nagy Ákos Károly, a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának igazgatója az átadást követően úgy nyilatkozott, hogy új kezelőegységeik beszerzése után három ütemben költöznek át új telephelyükre a jelenlegi, Dischka Győző utcai központjukból. Az új berendezéseket korábbra várták, ám a háború, és annak következtében az anyaghiány közbeszólt.

Az igazgató szerint azonban ez sem akadályozta meg, hogy augusztus 8-tól a járóbeteg-ellátást, szeptembertől pedig a fogorvostan-hallgatók oktatását már az új épületben kezdhessék meg.

– Augusztus első napjaiban zajlik a költözés, de természetesen ez alatt is biztosítjuk az akut ellátást a régi, Dischka Győző utcai klinikán – mondta el a klinikaigazgató.

A telefonszámok egyelőre változatlanok maradnak, vagyis a betegek a megszokott elérhetőségeken tudnak időpontot kérni, illetve tájékozódni. A klinika munkatársai kérik a pácienseket, hogy előzetesen érdeklődjenek, egyeztessenek a kezelés pontos helyszínéről.

Nemcsak a betegellátás és az oktatás lesz magas színvonalú az új helyszínen, hanem a környezet is esztétikus lesz. Ennek érdekében az új Fogászati Oktatási Központ épületét a PTE Művészeti Karral létrejött megállapodás alapján a kar hallgatóinak alkotásai díszítik majd, a tetőt és az épület környékét pedig a PTE Botanikus Kert által felajánlott növények teszik barátságosabbá. A művészeti kar dékánjával, dr. Lengyel Péterrel egyeztetés indult arról is, hogy az új tömb folyosói állandó, illetve időszakos kiállítótérként szolgálhassanak a jövőben – zárul a közlemény.